Úsvit chce přebrat slovenské zákony proti terorismu

01.12.2015 14:35

Poslanci Úsvitu-Národní koalice předloží slovenské protiteroristické zákony v České republice.

Úsvit chce přebrat slovenské zákony proti terorismu
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Jedná se konkrétně o automatickou vazbu pro podezřelé z terorismu, trestní odpovědnost právnických osob za podporování terorismu a rozšíření trestného činu podpory terorismu i na financování aktivit, které nepřímo s terorismem souvisí. Jinými slovy trestná bude jakákoli pomoc teroristům, nejen dodávka bomb a zbraní, ale například i poskytnutí zázemí nebo nefinanční podpory. 

„Česká republika a Slovensko jsou ve stejném bezpečnostním ohrožení. Zatímco na Slovensku hodlá vláda tyto opatření schválit ve zrychleném legislativním procesu a má i podporu opozice, u nás se neděje nic. Na riziko terorismu musíme reagovat,“ vysvětluje postoj Úsvitu předseda Miroslav Lidinský.

Poslanci dále předloží zákonu „můj dům, můj hrad“, který zavádí jasné právo na obranu před útočníky. „Zákon musí stát na straně napadených. Chceme, aby se občané mohli bránit kdykoli a jakkoli, když je někdo přepadne na příklad v jejich obydlí,“ doplňuje poslanec David Kádner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…