Úsvit k vyšetřovací komisi: Odpovědnost musí nést vedení policie nebo ti, kdo ho obviňují

28.06.2016 16:32

Úsvit jednoznačně podporuje svolání vyšetřovací komise k reorganizaci policie. Vyšetřovací komisi považujeme za jediný orgán, který má šanci nezávisle vyšetřit celou kauzu.

Úsvit k vyšetřovací komisi: Odpovědnost musí nést vedení policie nebo ti, kdo ho obviňují
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Za naprosto zásadní považujeme, aby komise dala prostor pro vyjádření jak plukovníku Šlachtovi, lidem z UOOZ, státním zástupcům, tak i policejnímu prezidentovi Tuhému. Promluvit musí obě strany. V žádném případě se komise nesmí stát místem, kde si budou mezi sebou vyřizovat své policejní účty ČSSD a ANO.

„Za memento, jak komise nesmí vypadat, je poslední výbor pro bezpečnost, kde koaliční strany společnými silami zablokovali program a nenechali tak vystoupit vůbec někoho,“ říká ke kauze poslanec a člen bezpečnostního výboru Martin Lank.

Ve vzduchu tu visí velmi silná obvinění vůči vedení policie. Je tu obvinění, že vedení policie je navázaná na organizovaný zločin a je třeba rozhodnout, zda je toto obvinění pravdivé.

„Jsou pouze dvě varianty: buď je vedení police napojeno na organizovaný zločin a musí skončit, a nebo jsou obvinění vůči nim nepravdivá a svou odpovědnost musí nést ti, kdo jej obviňují. Nic mezi tím není přípustné. Cokoli jiného by bylo jen zametení celé kauzy pod koberec,“ uzavírá poslanec Lank.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…