Úsvit protlačil zpřísnění azylového zákona. Zločinci by v ČR už nedostali azyl

09.02.2016 21:23

Poslanecká sněmovna dnes projednala v prvním čtení návrh Úsvitu na zpřísnění azylového zákona. Tento návrh zakazuje udělovat azyl všem imigrantům, kteří spáchali v České republice trestný čin nebo přestupek.

Úsvit protlačil zpřísnění azylového zákona. Zločinci by v ČR už nedostali azyl
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

„Tento návrh jsme navrhovali opakovaně. Dnes to k našemu velkému překvapení prošlo. Bylo to zjevně pod tlakem sobotní demonstrace. Je to pro nás všechny důkaz, že má cenu bojovat,“ řekl po jednání předseda klubu Marek Černoch.

„Hlavní problém současného zákona je, že není absolutně připravený reagovat na současnou situaci, kdy do EU přicházejí nekonečné davy uprchlíků, z islámského civilizačního okruhu, kteří nemají žádný respekt k evropskému vnímání práva a spravedlnosti. Zákon vůbec nebere v úvahu, že se o azyl v České republice můžou ucházet i zločinci, násilníci a kriminálníci. My říkáme jednoznačně, u takových nelegálních imigrantů vůbec nesmíme zkoumat, zda mají či nemají právo na azyl. Je nepřijatelné je přijímat a právo na azyl mít nesmí,“ řekl na plénu poslanec Černoch.

„Vláda dala k zákonu negativní stanovisko. Důkazem o tom, že Česká republika má nastavený azylový zákon neuvěřitelně benevolentně budiž to, že sexuální útočníci z Kolína nad Rýnem můžou být vyhoštěni podle německých zákonů. Nemohli by být ale vyhoštěni podle zákonů českých,“ řekl poslanec Martin Lank.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.