VLASTA: PharmDr. Chudoba do Senátu

31.07.2014 12:50

VLASTA – koalice občanů Prahy 10, KDU-ČSL a Liberálně ekologické strany nominovala do doplňovacích senátních voleb v obvodě č. 22 PharmDr. Lubomíra Chudobu, prezidenta České lékárnické komory.

VLASTA: PharmDr. Chudoba do Senátu
Foto: vlasta10.cz
Popisek: VLASTA – koalice občanů Prahy 10, KDU-ČSL a LES

„Vím, že za tento obvod v Senátu excelovala jako první lékařka MUDr. Zuzana Roithová. Považuji proto za velmi důležité navázat na její úspěšnou práci, především ve dvou směrech. V první řadě pečlivým a solidním přístupem při přípravě zdravotnických zákonů, které jsou zcela zásadní jak pro starší občany Prahy 10, tak i pro rodiny s dětmi. Za nezbytné považuji také aktivní spolupráci s občanskou společností: se spolky, sdruženími, občanskými iniciativami, zájmovými a sportovními kluby nebo s organizacemi poskytujícími pomoc nemocným a postiženým. Tato veřejná služba a otevřenost vůči voličům patří podle mého názoru k nepsaným povinnostem senátora,“ říká o svých hlavních cílech v Senátu Lubomír Chudoba.

Doplňuje ho Renata Chmelová, kandidátka koalice VLASTA na starostku Prahy 10: „Poznali jsme Lubomíra Chudobu jako zkušeného, spolehlivého a věcného odborníka. Jsem si jistá, že není ve vleku žádných politických podnikatelů, kteří Praze 10 i na konci volebního období stále škodí. Proti jejich zájmům, pod požadavek směřující k odmítnutí zbytečné stavby radnice za miliardu, se v posledních dvou měsících podařilo koalici VLASTA a dalším iniciátorům referenda sebrat přes 9500 podpisů občanů Prahy 10. Jedním z hlavních témat naší kampaně tak bude i to, jak ušetřené peníze smysluplně využít ve prospěch občanů Prahy 10.“

„Přicházíme se svým kandidátem sice jako poslední, ale troufnu si tvrdit, že pan Dr. Chudoba je první, kdo má tak silné profesní zázemí a hlavně zkušenosti důležité při tvorbě zákonů. S takovou výbavou se on – a spolu s ním ani zájmy voliček a voličů Prahy 10, Štěrbohol a Dubče – v Senátu rozhodně neztratí,“ konstatuje Pavel Mareš, předseda KDU-ČSL v Praze 10 a jeden z lídrů koalice VLASTA.

Programové priority představí sám kandidát a představitelé koalice VLASTA na tiskové konferenci, která se uskuteční v úterý 5. 8. 2014 ve 12.00 v zasedací místnosti ve 2. patře Paláce Charitas na Karlově náměstí.

Životopis

PharmDr. Lubomír Chudoba (1963) je od listopadu 2011 dosud prezidentem České lékárnické komory. Stejnou funkci vykonával už v letech 2002–2007, viceprezidentem byl 1999–2002. V letech 2008–2010 byl předsedou Lékové komise Svazu zdravotních pojišťoven ČR. Pracovní kariéru zahájil jako vedoucí lékárník a provozovatel lékárny. V letech 2004–2014 člen Rady poskytovatelů zdravotní péče (poradní orgán ministra zdravotnictví), zástupce České lékárnické komory v Bruselu (Pharmaceutical Group of the European Union), člen vědecké rady Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové.

Politicky se od roku 1996 angažoval za ČSSD, z které koncem června 2014 definitivně odešel. Své členství si nadto vždy pozastavil kvůli funkci v České lékárnické komoře. Dokončuje druhé období jako zastupitel MČ Praha 13. Nikdy nebyl členem KSČ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.