VV: Žádáme jasné stanovisko ohledně financování hnutí Úsvit

17.04.2014 19:04

Vedeni Věcí veřejných na základě řady mediálních spekulací pověřilo svého předsedu Jiřího Kohouta, aby zaslal dopis Tomio Okamurovi s žádostí o vysvětlení transparentnosti financování hnutí Úsvit.

VV: Žádáme jasné stanovisko ohledně financování hnutí Úsvit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Věcí veřejných

Představitelé VV kandidovali na kandidátkách Úsvitu s cílem v předčasných volbách spojit sily politických stran a hnuti jako jsou Moravané, občanská sdruženi a iniciativy. Pochybnosti o financování hnutí Úsvit ve volebních kampaních do Senátu a do Evropských voleb, při kterých nebyl užíván transparentní účet, a nejasné odpovědi na otázky, zda Okamura dluží či nikoliv hnutí Úsvit miliony, nutí VV jako zodpovědnou součást poslaneckého klubu hnutí Úsvit k žádosti o jasné stanovisko.

Představitelé VV podporovali Úsvit v parlamentních volbách a mají zájem na prosperitě a perspektivě společného poslaneckého klubu. Je ale potřeba konstatovat, že prvořadou prioritou poslanců VV je transparentní financování hnutí. Další postup vyžaduje jednání vedení VV s Tomiem Okamurou a do dokončení jednání s hnutím Úsvit se nebudou Věci veřejné dále k věci vyjadřovat.

Prodlužování situace nejistoty ohledně financování hnutí Úsvit poškozuje všechny zainteresované strany.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.