VV míří do Evropského parlamentu: s podporou současných poslanců i Kateřiny Klasnové

14.03.2014 13:31

Věci veřejné dnes představily svou kandidátní listinu do Evropského parlamentu. Lídrem je předem avizovaný čestný předseda VV, bývalý ministr vnitra, novinář, spisovatel a scénárista Radek John.

VV míří do Evropského parlamentu: s podporou současných poslanců i Kateřiny Klasnové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John, lídr voleb VV do Evropského parlamentu

Z druhého místa bude kandidovat Simona Chytrová, herečka, producentka a kostýmní výtvarnice. Na třetím místě pak figuruje současný předseda VV Jiří Kohout. Zajímavý je ale i konec kandidátky. Na dvacátém pátém místě se objevila scénáristka, dramaturgyně, novinářka a místostarostka Prahy 5 Marie Ulrichová Hakenová. Za ní následují další zkušení komunální politici a současní poslanci strany, starosta Nové Vsi David Kádner a zastupitelka obce Jindřichov Olga Havlová. Z posledního místa pak samostatnou kandidátku VV do eurovoleb podporuje bývalá místopředsedkyně poslanecké sněmovny, exšéfka poslaneckého klubu VV a stávající zastupitelka Prahy 1 Kateřina Klasnová.

"Jsem moc rád, že Kateřina do toho nakonec jde. Vnímám to jako obrovskou vzpruhu pro všechny, kdo jsou na kandidátce před ní, tedy i pro mě," uvedl ke kandidatuře Klasnové Radek John. Podle něj je souhlas Kateřiny Klasnové s přítomností na eurokandidátce VV důkazem, že tato strana nezmizela z české politické mapy, jakkoli by si to mnozí oponenti přáli. "Kateřina je už dlouhé roky jednou z nejdůležitějších a nejznámějších tváří VV, o to je její podpora hodnotnější," uzavřel John.

Volby do Evropského parlamentu proběhnou ve dnech 23. a 24. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…