Váhalová (ČSSD): Jsme na křižovatce nenávisti nebo naděje?

06.01.2015 22:20

Většina z nás má za sebou vánoční rozjímání, protože víra je součástí člověka. Nedávno jsem si přečetla, že napojení se na instituci (jakoukoliv) vede k organizační kázni a snižuje odpovědnost za svoji víru.

Váhalová (ČSSD): Jsme na křižovatce nenávisti nebo naděje?
Foto: facebook
Popisek: Poslankyně za ČSSD Dana Váhalová

Dovolím si snad jenom takovou úvahu, která však není vůbec nová.

Různá prohlášení organizací, institucí či politiků jsou v poslední době politicky směrována jednou proti jednotlivci, jednou proti skupině či zemím.

Mír a politická stabilita se však neudržuje tím, že se hledají či vyrábí nepřátelé nebo se  uměle vytváří neodpovědné a nebezpečné hodnocení mezinárodně politické situace, která neodpovídá skutečnosti, ale pouze vystihuje názor v určitém směru.

V poslední době se často prioritně nehledá prostor a možnosti pro jednání, politický a diplomatický dialog. V roce 2014 mnohé evropské  země, včetně vlajkových lodí Evropy, opět  zařadily  zpětný chod  před rok 1989 a začaly   podléhat sílícím extremistickým pohledům a snahám.

Nemá tato agitace jenom vytvořit podmínky pro všeobecnou servilitu a neměli bychom se zamyslet  v jaké společnosti chceme žít? 

Co je to za svobodu slova a názoru, když každý hlas proti proudu je označován za  podezřelý, nebo hůře, za nebezpečný? Je to nesvoboda pod praporem svobody?

Když jsme žili v době studené války nikdo nemluvil o 3. světové válce, protože všichni věděli, že  existují dvě velmoci s atomovými zbraněmi a nosiči řízenými z vesmíru.

Konec 20. století přinesl velkou naději na změnu a vize amerického prezidenta Baracka Obamy o světě bez jaderných zbraní, kterou představil v Praze, ji umocňovala.

Když  pod vlivem událostí loňského roku Barack Obama označil Rusko za regionální mocnost, měl svým způsobem pravdu, protože ten náš svět je již skutečně jenom region s vteřinovým dosahem.

Nenechme si proto v roce 2015 nikým vzít lidskost ani některými politiky, ani některými  médii.

Mír je stále daleko na mnoha kontinentech, nedovolme, aby k nim přibyla opět i Evropa!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…