Váhalová (ČSSD): Jsou sankce efektivní?

30.01.2015 11:07

Parlamentní shromáždění Rady Evropy podpořilo dialog, ale ponechalo některá omezení poslancům ruské delegace.

Váhalová (ČSSD): Jsou sankce efektivní?
Foto: facebook
Popisek: Poslankyně za ČSSD Dana Váhalová

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PS RE) se kromě humanitární situace na Ukrajině, důsledků teroristického útoku v Paříži, zabývalo a diskutovalo na svých výborech, frakcích a plénu také o pověřovacích listinách ruské delegace v souvislosti se stávající situací na Ukrajině.

Drtivá většina poslanců se rozhodla ratifikovat pověření ruské delegace a odmítla její vyloučení z této instituce s ohledem na nutnost podporovat dialog. Zároveň se rozhodla pozastavit její hlasovací práva a zastoupení v řídících orgánech Parlamentního shromáždění jako odsouzení pokračujícího porušování mezinárodního práva v souvislosti s Ukrajinou.

PS RE se chce k této otázce vrátit na svém dílčím dubnovém zasedání a bude uvažovat o znovuobnovení těchto práv, pokud Rusko učiní výrazný a měřitelný pokrok směrem k realizaci požadavků shromáždění.

V této souvislosti bych byla ráda, kdyby také ukrajinská strana přispěla svým dílem k řešení této situace a dala přednost diplomatickým jednáním před čistě vojenským řešením a především, aby se podařilo potlačit projevy neofašismu a národnostní nesnášenlivosti, které prezentují některé politické síly na Ukrajině.

V loňském roce jsme si připomínali 100 let od zahájení 1. světové války, v tomto týdnu jsme si na mnoha místech v Evropě připomněli 70. výročí osvobození nacistického vyhlazovacího tábora Osvětim Rudou armádou, v letošním roce budeme slavit 70. výročí ukončení 2. světové války a já bych si moc přála, abychom na tyto pohnuté okamžiky dějin Evropy nezapomínali, hledali to, co nás spojuje a nevyhledávali to, co nás rozděluje...

Je bezpodmínečně nutné, abychom společně hledali efektivní řešení jakékoliv krize ohrožující mír v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…