Vaic (ČSSD): Změna je život

17.09.2014 10:00

Malé zamyšlení nad tím, proč je změna pozitivní nejen v životě jedince, ale i ve fungování společnosti.

Vaic (ČSSD): Změna je život
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
“Historii svobodných občanů nikdy nepíše náhoda, ale volba. Jejich volba! .“ Dwight D. Eisenhower

K tomuto citátu bych jen rád dodal, že spolu s volbou kráčí ruku v ruce i změna. Každý má právo na svobodnou volbu, která často ústí ve změnu.

Změna je potřebná. Tím se sám řídím, proto jsem moc rád, že dne 29. 5. 2014 zastupitelé Hl. m. Prahy díky mé intervenci a pozměňujícímu návrhu členů zastupitelstva zvoleného za ČSSD , prosadili nový návrh, který zabezpečil, že městská část Řepy dostane od Hl. m. Prahy 6, 5 miliónu Kč na rekonstrukci školky v ulici Socháňova.

Jsem velice potěšen, že tato pozitivní změna se povedla i z pozice řadového zastupitele městské části Řepy. V Řepích žiji převážnou část svého života a každé, byť i sebemenší a kosmetické vylepšení této čtvrti, které přinese užitek občanům, vítám a jsem za něj nesmírně šťastný. Ať je hybatelem těchto změn kdokoliv.

Chápu, že převážná většina obyvatel má pocit, že jejich volba nic změnit nemůže . Že politika se jejich života netýká, nemá s nimi nic společného a že jejich hlas nic nezmění. Možná. Na celostátní úrovni. Ale v komunálních volbách se nehraje o vysoké politické posty. Jde především o to, aby politici a političky, kteří se ucházejí o přízeň občanů, znali region, ve kterém kandidují. Stačí tak málo. I pár jednotlivých hlasů rozhodne v těchto volbách o vedení a určení směru, jak a kam naše městská část bude směřovat. Stačí si vědomě a odpovědně zvolit a věřit, že moje volba může ovlivnit běh věcí.

Svobodná volba vyjádřit se, pokusit se  něco změnit patří dle mého k těm nejcennějším hodnotám moderní společnosti a byl bych velmi rád, kdyby se v těchto volbách povedla jedna věc: vrátit lidem víru. Víru v to, že moje volba má smysl, víru v to, že změna je možná a naději, že svým dětem budu zemi předávat v lepším stavu, než jaká je teď.

Nechci Vás nabádat, koho máte volit, stačí jen přijít k volbám a zvolit si sami podle sebe. A zkusit znovu uvěřit, že vlastní volba má smysl a můj hlas není zbytečný. Nebojte se snít, že Váš svět může zase být o kousek lepší, bezpečnější a hezčí.

Martin Vaic
Zastupitel MČ Praha 17

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…