Valachová (ČSSD): COVID-19 nám to nesděluje, jaká bude dál situace...

21.10.2020 17:41

Projev na 62. schůzi Poslanecké sněmovny 21. října 2020, návrh zákona o úpravách poskytování ošetřovného v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii a o změně zákona o nemocenském pojištění.

Valachová (ČSSD): COVID-19 nám to nesděluje, jaká bude dál situace...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Kateřina Valachová

Všichni, co pečlivě poslouchali, slyšeli, že poslanecký klub hnutí ANO a poslanecký klub sociální demokracie se poradily z hlediska aktuální situace tak, jak říkaly celou dobu a rozhodly se podpořit 70 % navýšení ošetřovného. Takže já tady tedy žádnou koaliční roztržku nevidím. Naopak je to předjednaný a zcela odpovědný přístup. A co se týká těch spekulací, protože jsem také místopředsedkyně školského výboru, o tom, kdy se otevřou, neotevřou školy, kdo co řekl, jestli to někdo připustil, že se otevřou, neotevřou 2. 11. Prosím vás, já si myslím, že to je úplně jednoduché. Všichni, počínaje samozřejmě ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou, ale i samozřejmě dalšími vládními představiteli a věřím, každý tady ve Sněmovně děláme všechno proto, aby se cíl a úkol 2. 11. otevřít první stupeň základních škol splnil. A všichni přece musíme rozumět tomu, že nikdo neví, jaká bude situace 1. 11., protože COVID-19 nám to nesděluje. Neví to okolní země, neví to nikdo na planetě Zemi, ostatní země v Evropě kopírují naši cestu, bohužel, o 14 dní později. Takže je to jednoduché. Uděláme všechno proto, aby se 2. 11. první stupeň otevřel, ale pokud se neotevře, tak chceme být připraveni a budeme řešit další kroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.