Válek (TOP 09): V Brně taky máme koloběžky a taky se tam občas válejí

03.06.2020 11:49

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny 3. června 2020 k návrhu změny zákona o silniční dopravě.

Válek (TOP 09): V Brně taky máme koloběžky a taky se tam občas válejí
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

Dámy a pánové, já si dovolím velmi stručně navázat prostřednictvím pana předsedajícího na předřečníky na kolegy Birkeho a Bendla. V Brně taky máme koloběžky - tak vás to možná někoho překvapí - a taky se tam chvílemi válí. A teď bych chtěl říct, já mám uklízecí reflexy, to znamená, když vidím papír - není to vlastnost, která by byla získaná, je to tvrdá výchova manželky a matky - vidím-li papír, zdvíhám a hážu do koše, vidím-li láhev na zemi, zdvíhám a hážu do koše. Je to reflex, těžko se ho zbavovat.

A potkávám-li po Praze koloběžku, ten reflex se probouzí. Pře vchodem na ubytovnu na Nerudovce pravidelně leží několik koloběžek. Včera, když jsem se vracel z Poslanecké sněmovny, tak koloběžka byla ve vedlejším kontejneru, nebo popelnice, nebo co to tam je. A teď já nevím, já jsem se zaradoval, trošku jsem se styděl, že mě to nenapadlo udělat a teď z těch vystoupení tady nevím, když to někdo udělá, jestli smí, nebo nesmí, nechci, aby moje kolo, když si ho opřu před obchodem, nebo koloběžku - taky mám koloběžku - někdo hodil do popelnice. Na druhou stranu nechci, aby se ty koloběžky válely po chodníku a lidi o ně zakopávali.

To znamená, je-li to problém - a omlouvám se, že nejsem zastupitel, který by fungoval v samosprávě tak, aby tento problém chápal a rozuměl mu, ale je-li to problém, není to jenom problém jenom Prahy, je to problém i Brna a určitě dalších měst, je to obecný problém, pojďme ho vyřešit. Kdo jiný, než zákonodárci. Pojďme se o něm bavit a neshazujme to. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.