Valenta (SS ČR) složil slib senátora

19.11.2014 13:46

Slovácko má nového senátora. Ve středu 19. listopadu složil svůj senátorský slib podnikatel a donátor Ivo Valenta, který se tak stal v pořadí již čtvrtým senátorem volebního okrsku č. 81.

Valenta (SS ČR) složil slib senátora
Foto: Archiv Ivo Valenty
Popisek: Ivo Valenta.

„Tato chvíle patřila mému tátovi, kterému jsem již před 18 lety slíbil, že se stejně jako on budu ucházet o důvěru voličů na Slovácku a budu kandidovat do Senátu. O to víc si vážím toho, že mi tisíce voličů daly svůj hlas a nejen do Prahy vzkázaly, že chtějí, aby jejich senátor hlavně bojoval za svůj region, nikoliv hrál pouze pasivní roli v nepřehledném a často nelogickém politickém kolbišti,“ ohlédl se za složením slibu senátora Ivo Valenta.

Právě pomoc Slovácku je pro senátora Ivo Valentu hlavním poselstvím, se kterým vstupuje do horní komory Parlamentu. „Jako soukromá osoba i podnikatel jsem Slovácku pomáhal více jak 15 let a jsem hrdý na to, co se nám společně podařilo v regionu vybudovat. Věřím, že moje nová role slováckého senátora pomoc regionu nejen akceleruje, ale především rozšíří do mnoha dalších oblastí,“ dodal Ivo Valenta.

A seznam projektů, do kterých se senátor Ivo Valenta chce intenzivně „opřít“, se rychle rozrůstá. Jedná se např. o výstavbu slovácké tržnice v uherskohradišťských kasárnách, která má pomoci drobným regionálním producentům i podpořit prodej regionálních potravin. Vedle toho senátor Valenta již inicioval vznik Slováckého podpůrného fondu, který bude sloužit živnostníkům nebo začínajícím podnikatelům s financováním jejich rozvojových projektů. Zemědělcům a vinařům ze Slovácka chce být nápomocný při vyřizování žádostí o podporu z dotačních fondů, které mají příští rok přispět k modernizaci zemědělských podniků.

Na konci listopadu začne také naplno fungovat nově otevřená senátorská kancelář, která bude umístěna v pasáži Slunce na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti a bude místem, kde se lidé mohou obracet na senátora a jeho tým s nejrůznějšími podněty, jak reálně pomoci obyvatelům nebo firmám ze Slovácka. Tyto impulsy sbírá senátor Ivo Valenta také prostřednictvím elektronického „slováckého fóra“, kdy lidé mohou adresovat své podněty online, a to zasláním e-mailu na adresu info@ivalenta.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Strana soukromníků ČR

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.