Válková (ANO): Byla jsem v Chánově, v Janově, znám různé lokality

12.05.2021 19:02

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. května 2021 k návrhu poslanců Lucie Šafránkové, Tomia Okamury, Radima Fialy a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů

Válková (ANO): Byla jsem v Chánově, v Janově, znám různé lokality
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Válková

Děkuji. Nebudu hovořit dlouho, naštěstí mám jenom faktickou poznámku od Aše ke Košicím, jak se dříve říkalo, protože moje předřečnice to pojala takto, měla na to dostatečný neomezený časový limit. Já jenom bych chtěla upozornit na to, že samozřejmě velmi dobře tu problematiku znám a za ty dva roky, co jsem zmocněnkyní, jsem poznala ta místa, o kterých přímo či nepřímo paní poslankyně Aulická hovořila. Byla jsem v Chánově, v Janově, znám různé lokality sociálně vyloučené mimo Ústecký kraj, vím, o čem tady hovoříme, znám lidi, kteří mají psychiatrické poruchy a pro které, jak tady správně řekli někteří předřečníci, může být takové odebrání dávky nezaslouženým trestem. A určitě budeme sledovat v rámci toho, co bude dneska načteno, jaká je ta konečná podoba, nebo možná konečná podoba toho návrhu, který půjde do třetího čtení a pro co hlasovat a pro co nikoliv. Právě proto jsem hovořila o těch extrémech.

Já mám pocit, že se pohybujeme ve dvou extrémech. Chceme to řešit, určitě je třeba najít nástroje, které ty zdravé /myslím teď psychicky, mentálně/ rodiče budou motivovat k tomu, ve svém vlastním bytostném zájmu, aby děti posílali do škol, já si vzpomínám, jak jsem sama hrozně byla překvapená, jak velmi dobře zapůsobilo, když jsme zavedli nesystémové opatření, trest zákazu řízení motorových vozidel u řidičů, kteří neplatili výživné. A ono to funguje. Funguje to. Takže proč by nefungovalo i něco takového drastičtějšího, ale musí to být vyladěné.

Já ten tisk jsem zatím v tom komplexu pozměňovacích návrhů nestudovala natolik, ale tady chci všechny ujistit o tom, že jako zmocněnkyně i jako poslankyně, jako někdo, kdo hájí zájmy této skupiny, budu takto postupovat a rozhodně se budu snažit ten balanc najít.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.