Válková (ANO): V opozici budeme fungovat jako hlídací pes zájmů lidí

26.10.2013 22:20

Začali jsme jako iniciativa proti korupci. S vaší podporou budeme pokračovat.

Válková (ANO): V opozici budeme fungovat jako hlídací pes zájmů lidí
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Připomněli jsme novinářům své kořeny. Na poslední tiskové konferenci před volbami mluvili Andrej Babiš, Helena Válková a Jiří Zlatuška o našem plánu ihned po zvolení iniciovat hlasování o zákonech, které vytvořila iniciativa Rekonstrukce státu, a které umožní co nejrychlejší obranu proti korupci.

„Po volbách tady bude nejen iniciativa Rekonstrukce státu, ale bude tady i hnutí ANO, s politickou mocí, tyto zákony prosazovat. Nebudeme na nic čekat,“ řekla profesorka trestního práva a „dvojka“ pražské kandidátky. „V opozici budeme fungovat jako hlídací pes zájmů lidí,“ uvedla Válková. „Budeme připomínat novinářům předvolební sliby politických stran,“ doplnil ji Babiš.

Andrej Babiš deklaroval cíl, co nejrychleji odpolitizovat státní zastupitelství a policii tak, aby mohlo fungovat co nejefektivněji a nezávisle vyšetřovat. „Toto úplně stačí, hned první den v parlamentu řekneme, kluci, vy jste to podepsali, tak jdeme na to.“ přihlásil se Babiš k devíti zákonům požadovaných Rekonstrukcí státu.

„Do parlamentu skutečně přijdou lidé, kteří si za tím co říkají i stojí. Hlasem pro hnutí ANO mají voliči možnost získat hlídací psy, kteří budou nejenom štěkat ale i kousat,“ shodl se Jiří Zlatuška s Helenou Válkovou.

„Na stíhání sofistikovaného organizovaného zločinu nemáme dostatek odborníků. Například v policii nemáme lidi s dostatečným vzděláním, důkazy, které pak policie předkládá, jsou pro soud mnohdy nedostatečné,“ nastínila další mezery českého vyšetřovacího systému, které je potřeba napravit profesorka Válková.

„Výzkumy ukazují, že v zemi, kde lidé důvěřují orgánům činným v trestním řízení, žijí lidé rádi a jsou spokojenější, i když tam není nejvyšší životní úroveň,“ uvedla profesorka Válková. V zemi se spravedlivými úřady, policií a soudy se lidem žije příjemněji. To je i cíl hnutí ANO, které založil před víc než rokem Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.