Váňa (ČSSD): Je třeba hledat slabá místa a poradit vládě, na co se musí soustředit

13.05.2016 4:29

První výstupy z Auditu národní bezpečnosti byly představeny ve Sněmovně.

Váňa (ČSSD): Je třeba hledat slabá místa a poradit vládě, na co se musí soustředit
Foto: cssd.cz
Popisek: Roman Váňa, ČSSD

Co všechno má stát zajišťovat v oblasti bezpečnosti? Jaké nástroje jsou potřeba a jsou k dispozici? Je naše země připravena čelit hrozbám současného globalizovaného světa? Na tyto a další otázky má odpovědět Audit národní bezpečnosti České republiky, který zadal zpracovat premiér Bohuslav Sobotka. První výstupy z tohoto projektu byly dnes prezentovány na odborné pracovní konferenci v Poslanecké sněmovně.

Cílem Auditu je definovat bezpečnostní politiku státu napříč odvětvími a prostřednictvím komplexní analýzy zjistit, jak je Česká republika schopná reagovat na změnu bezpečnostní situace ve světě či zda a jak jsou jednotlivé složky připraveny těmto hrozbám čelit. Audit připravuje ministerstvo vnitra ve spolupráci s širokým týmem expertů. Na konferenci prezentovali předsedové pracovních týmů první verzi kapitol Terorismus, Extrémismus, Bezpečnostní aspekty migrace a Antropogenní a přírodní hrozby.

„Všechna tato témata jsou vzájemně propojená. Naše vláda věnuje bezpečnosti občanů maximum. Z prvních výsledků Auditu vyplývá, že máme poměrně kvalitní legislativní rámec, nicméně je třeba hledat případná slabá místa a doporučit vládě opatření, na která se v budoucnu musí soustředit,“ uvedl Roman Váňa, předseda Výboru pro bezpečnost.

Další dílčí výsledky Auditu národní bezpečnosti budou představeny na sklonku léta, finální text má být předložen vládě do konce roku 2016.

Ing. Roman Váňa

  • SOCDEM
  • Předseda Ústřední kontrolní komise ČSSD

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…