Váňa (ČSSD): Ministryně spravedlnosti si zaslouží pochvalu

10.05.2014 21:33

Přestože jsme v minulých týdnech ne vždy nalézali s ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou společnou řeč, zaslouží si slova uznání za svůj razantní postoj v tragickém případu zmařeného života policistky, kterou usmrtil zdrogovaný řidič, jemuž byl opakovaně vysloven zákaz řízení.

Váňa (ČSSD): Ministryně spravedlnosti si zaslouží pochvalu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Ministryně při projednávání tohoto bodu v Poslanecké sněmovně přislíbila, že si vyžádá příslušný spis a seznámí se s podrobnostmi případu. Veřejnost bude určitě zajímat, proč nedošlo k tomu, že řidiči, kterému byl údajně zhruba desetkrát vysloven zákaz řízení, nebyl příslušným soudem uložen nepodmíněný trest odnětí svobody. Pokud soudce chyboval tím, že si nevyžádal například informace z registru přestupků, mohlo by být vůči němu podle ministryně zahájeno kárné řízení.

Opozice ke škodě vážnosti projednávání tragického úmrtí policistky ve službě, mámy dvou malých dětí,  tento bod využila k napadání Heleny Válkové ohledně záležitostí Vězeňské služby. Tuto problematiku jsme opakovaně projednávali na schůzích Výboru pro bezpečnost i v příslušném podvýboru. Nyní očekáváme podklady z ministerstva spravedlnosti, do té doby není o čem novém hovořit. Ministryně spravedlnosti opakovaně převzala odpovědnost za svůj postup v případě personálních záležitostí vedení Vězeňské služby. Byť se podle některých názorů může jevit jako nestandardní, paní Válková je podle svých slov přesvědčena, že dopadne úspěšně, jinak by tímto způsobem nepostupovala. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie