Vandas (DSSS): Chci prosadit trest smrti a prošetřit rozkradení OKD

20.08.2016 18:50

V souvislosti s mojí kandidaturou do Senátu ve volebním obvodě Ústí nad Labem dostávám otázky, co bych v případě svého zvolení prosazoval. Problémů, které trápí naši společnost, máme více než dost. Bordel, který je díky vládnutí polistopadové zkorumpované mafie tak rozsáhlý, že čistka by musela být nekompromisní a důrazná.

Vandas (DSSS): Chci prosadit trest smrti a prošetřit rozkradení OKD
Foto: DSSS
Popisek: Tomáš Vandas, předseda DSSS

V této chvíli mě napadá několik oblastí a kauz, kde by bylo dobré z pozice senátora vyvinout zákonodárnou iniciativu. Předně, otázka znovuzavedení trestu smrti. Jsem přesvědčen, že zvyšující se počet brutálních zločinů na starých lidech nebo bezbranných dětech musí mít odezvu právě v obnovení nejvyššího trestu. Kritici budou opět namítat, že jsme vázáni mezinárodními úmluvami, které trest smrti nepřipouští. Co by však pro nás mělo být prioritou? Podle mě je to zájem našich občanů, ochrana jejich životů. A nikoliv falešná humanita.

Dále, zasadit se o zřízení nezávislé vyšetřovací komise, která by objasnila roli současného premiéra a bývalého ministra financí Bohuslava Sobotky v tzv. privatizaci OKD. Podle některých odhadů stát přišel prodejem firmy panu Bakalovi o několik miliard korun. Cena byla podezřele nízká a nezahrnovala bytový fond. Prostě a jednoduše, podnikatel se napakoval, dostal levně firmu, tu vytuneloval a rozprodal. Vše je zahrnuto tajemstvím a o vinících, mezi které patří právě Sobotka, se nemluví.

A mluvit by se mělo. Nejenom o tom, co jsem výše uvedl, ale také například o faktu, že zde dochází ke zvýhodňování menšin, zejména té cikánské, na úkor majoritní společnosti. Že jsou zde nepřizpůsobiví, kteří parazitují na sociálních dávkách, a neplatí pravidlo rovnosti před zákonem. Je toho hodně, co by se mělo změnit. A je jen na voličích, jak dlouho budou tolerovat vládnutí stávajících korytářů.

Tomáš Vandas

  • DSSS
  • předseda DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…