Vaněk (ODS): Pole plná řepky, hezký obrázek, že?

13.05.2017 15:59

Člověk by ani netušil, co všechno je v něm vlastně skryto… všechny nešvary dnešní doby „v kostce“. “Velké, širé, rodné lány, jak jste krásny na vše strany” pamatuje? Dnes ale spíš „žluté na vše strany“.

Vaněk (ODS): Pole plná řepky, hezký obrázek, že?
Foto: Archiv ODS
Popisek: Tomáš Vaněk

Ale proč?

Je přece dávno známo, že „vysoký podíl řepky na orné půdě neumožňuje nutný systém střídání plodin se všemi nedostatky z toho vyplývajícími“.. či jinak řečeno, škodí půdě a škodí lidem.

Přesto se pěstuje, abychom plnili ambiciózní plány EU. Abychom vyhazovali peníze všech občanů na „poroučení větru dešti“ o jehož smyslu lze mít z odborných pozic zcela vážné pochybnosti.

A nejen to – tento „boj“ nemůže mít (ani kdyby technicky mohl) žádné faktické důsledky na klima na naší zemi už jenom proto, že kromě EU (jejíž světový podíl činí méně než 10%) to nikoho jiného nenapadne.. a volbou Trumpa padla i ta nepatrná naděje, že by se to mohlo dít i v USA… O Číně a Indii je snad zbytečné hovořit.

Takže jediný, kdo z toho má prospěch, jsou výrobci biopaliv, jejichž předražené produkty musí občané povinně kupovat a dotovat jejich produkci ze svých daní.

Takže souhrnem – na základě direktiv EU ničíme vlastní půdu, ruinujeme peněženky všech občanů a jediný, kdo z toho má profit, je Babiš.

Tomáš Vaněk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…