Vaněk (TOP 09): Neúspěch letecké linky Karlovy Vary – Düsseldorf

25.07.2017 11:53

Před čtyřmi měsíci se v médiích hojně oslavovalo otevření přímé letecké linky Karlovy Vary - Düsseldorf. Tehdy se hovořilo o velké příležitosti pro německé turisty, rozvoji turistického ruchu v Karlovarském kraji a rychlém spojení českých krajanů se západním světem.

Vaněk (TOP 09): Neúspěch letecké linky Karlovy Vary – Düsseldorf
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

terý z těchto záměrů se podařilo naplnit? Téměř prázdná letadla nakonec ukazují, že pravděpodobně žádný. A proto letecká linka končí.

Po vojně je každý generál. Nebudu tedy soudit. Spíše se jen zamýšlet, kde se mohla stát chyba.

Hlavní představitelé kraje a města Karlovy Vary za neúspěchem vidí především slabou propagaci linky a malou podporu ze strany německých touroperátorů. S těmito důvody lze více či méně souhlasit.

Nesmíme však zapomenout i na nízké podvědomí u české klientely. Nedávno mi jeden známý řekl „Jsem z Plzeňského kraje a do Düsseldorfu cestuji poměrně často. Autem. O nové lince jsem bohužel neslyšel. Pokud se ale ceny jednosměrných letů z Karlových Varů pohybovaly kolem 49eur, létání bych využíval.“

Osobně si myslím, že důležitou, ne-li nejdůležitější, roli v celé záležitosti sehrál samotný projekt. Pokud vůbec existoval. Ten měl totiž mimo jiné obsahovat jasně definovaná rizika, metodická zázemí, techniky a postupy pro jeho úspěšnou realizaci. Pokud se tedy linka po čtyřech měsících ruší, stala se někde chyba. Buď byl projekt neprofesionální a vycházel z nereálných dat a strategií a politici se pak tímto chybným projektem řídili, nebo byl projekt kvalitní, upozorňoval na velká rizika a na dlouhou dobu pro naplnění cílů, ale odpovědní politici tato varování ignorovali.

Ať je to tak nebo onak, pravdu se asi nedozvíme. V dnešní době se totiž nesluší přiznávat chyby. A to je škoda. Z chyb se totiž můžeme poučit my všichni.

PETRA VANĚK
PŘEDSEDKYNĚ MO KARLOVY VARY

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…