Vedlich (TOP 09): V opravách Benešovky budeme pokračovat nejdříve za tři roky

25.12.2014 20:17

Po měsících dopravních omezení kvůli rekonstrukci se na Benešově třídě v Hradci Králové jezdí v obou směrech. Skončila tím první část radikálních oprav. Další opravy budou pokračovat nejdříve za tři roky.

Vedlich (TOP 09): V opravách Benešovky budeme pokračovat nejdříve za tři roky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Místo zchátralých ramp a nepoužívaných podchodů je prostranství mezi východní a západní částí bulváru upravené, vznikla nová parkoviště i odpočinkové plochy a uprostřed stojí kruhový objezd, který přetíná zastřešený chodník. Charakteristické je zajímavé architektonické řešení.

„Jsem ráda, bylo to tam rozkopané docela dlouho. Líbí se mi, jak je to udělané, ještě mi tam chybí více zeleně. Ale vadí mi tam parkování při hlavní silnici. U přechodů totiž není přes zaparkovaná auta pořádně vidět,“ zhodnotila Lenka Hegerová, která bydlí na Benešově třídě, ovšem v části, která na opravu teprve čeká. „Doufám, že brzy dojde i na nás,“ dodává.

Pokračování rekonstrukce měla zastřešit evropská dotace. K tomu však nedojde. Alespoň ne v dohledné době.

„Opravy budeme pravděpodobně financovat z vlastních zdrojů. Pokračovat se bude nejdříve za tři roky. Ještě prověřujeme další možnosti a pokusíme se dosáhnout na jiné dotační tituly. K tomu je důležité pokračovat v přípravě a dokončit další stupně příprav směrem ke stavebnímu povolení. Na tom nyní pracujeme,“ přiblížil náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich a nastínil budoucnost třídy.

„Střední část je dokončena a předána. Rekonstrukce zahrnuje celkem pět etap. Následovat budou části směrem k poliklinice a na opačnou stranu ke kruhové křižovatce zvané Vajíčko. Každá z etap bude stát zhruba 150 až 200 milionů korun,“ řekl Vedlich.

Změna provozu část řidičů zaskočila. Ze zvyku vjíždějí do protisměru v místech, kde se ještě před několika dny jezdilo obousměrně. Dopravní policisté proto na šoféry apelují, aby tam věnovali řízení zvýšenou pozornost

Jindřich Vedlich, člen TOP 09 Hradec Králové a náměstek primátora pro rozvoj města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích