Vedralová (ANO): Otevíráme problém zapadlých zákoutí

01.02.2015 22:18

Pravdou je, že tajemné uličky, temná zákoutí a zarostlá místa mají jistě své kouzlo. Ale přiznejme si, že mnohem lépe je oceníme v napínavé knize či filmu než v reálném každodenním životě.

Vedralová (ANO): Otevíráme problém zapadlých zákoutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Právě proti těmto nevzhledným zákoutím a vegetací zarostlým místům se rozhodla radní Lenka Vedralová zahájit boj. Zároveň se přidala i starostka Daniela Rázková, radní Milan Maruštík a zástupci občanského sdružení Proxima Sociale „Nechceme samozřejmě ničit zeleň, které je tu i tak málo. Na druhé straně, pokud je někde přerostlá houština náletových keřů a stromů, která brání pouličnímu osvětlení a vzniká tak prostor, kde se může skrývat případný agresor, zloděj, nebo jen drogově závislý člověk a slušný občan by tudy po setmění nešel ani za nic, je to špatně.“ Vysvětluje důvod proč tuto schůzku iniciovala radní městské části Lenka Vedralová. Zároveň zástupci radnice navštívili i nízkoprahový klub Proxima Sociale, který jako jediný v sobě skrývá i zastřešenou U rampu. „Domnívám se, že městská část by měla ve svém majetku nalézt prostory, které by umožnily setkávání většího počtu lidí. Nemůžeme zapomínat na mladé, naopak měli bychom i v rámci prevence proti drogám a dalším socio–patologickým jevům nalézt pro ně dostatečně motivační alternativu,“ doplnil Milan Maruštík. Zároveň ujistil, že již probíhá jednání ohledně některých vhodných míst, která by k takovému účelu mohla sloužit. „Je to ovšem i o dialogu mezi radnicí a mladými. Ten chceme rozpoutat i pomocí sociálních sítí. Bude to přeci hlavně pro mladé, tak ať se k tomu vyjádří sami,“ dodala Lenka Vedralová.

Lenka Vedralová, radní Praha 12

Milan Maruštík, radní Praha 12

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…