Veleba (SPO): Naši kandidáti jsou kvalitní a ve svých regionech uznávané osobnosti

01.08.2014 22:20

Strana Práv Občanů se vrací, představila své kandidáty do podzimních senátních voleb

Veleba (SPO): Naši kandidáti jsou kvalitní a ve svých regionech uznávané osobnosti
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Na čtvrtečním setkání s novináři představil předseda Strany Práv Občanů (SPO) Jan Veleba kandidáty do podzimních senátních voleb. „Jsem přesvědčen o tom, že naše nabídka pro voliče je velmi zajímavá. Ve všech případech jsou naši kandidáti kvalitní a ve svých regionech uznávané osobnosti. Pro Senát ČR by byly nepochybně přínosem,“ předznamenal Jan Veleba.

SPO se bude ucházet o hlasy voličů minimálně v devíti obvodech – Cheb (Ing. Jaroslav Bradáč), Česká Lípa (MUDr. Miroslav Coufal), Zlín (Doc. Ing. František Čuba CSc), Ostrava-město (MUDr. Petr Guziana), Trutnov (Jana Hamerková), Rychnov nad Kněžnou (MUDr. Soňa Hlavová), Strakonice (Petr Martan), Žďár nad Sázavou (Ing. Josef Mička), Děčín (Mgr.Bc. Petr Šmíd).

Každý z kandidátů je ve svém oboru uznávanou osobností s bohatými zkušenostmi. „Chci podpořit zemědělství, aby se opět dostalo na výsluní,“ uvedl ke své kandidatuře František Čuba. Současný senátor Petr Guziana se i nadále hodlá věnovat českému zdravotnictví. Stejně tak jako kandidátka ve volebním obvodě Rychnov nad Kněžnou Soňa Hlavová. „České zdravotnictví má skutečně mnoho problémů, které je třeba řešit. Podobně je na tom ovšem i školství,“ poznamenala lékařka, která má dlouholeté zkušenosti ze své každodenní praxe.

Za úspěch a skutečný restart strany by předseda SPO považoval zisk jednoho či dvou senátních křesel. „Budeme se věnovat hlavně problémům, s nimiž se musí každý den potýkat řadoví občané,“ doplnil Jan Veleba.  

Ing. Jaroslav Bradáč

Dnes 58 letý strojní inženýr začínal na severu Čech jako konstruktér a servisní technik. Se získanou praxí se vrátil domů, do Skalné, kde nastoupil k těžební firmě. Zde pracoval v různých technických a řídících funkcích.

Od roku  1985 působí v komunální politice, zejména jako zastupitel a člen rady města Skalná.  Kromě práce v radě získal zkušenosti ve výborech a komisích města i kraje.

V letech 2008 – 2012 byl zastupitelem a radním Karlovarského kraje pro oblast životního prostředí, zemědělství a revitalizaci krajiny.

MUDr. Miroslav Coufal

62 letý lékař z Nového Boru vystudoval fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval v nemocnicích v Teplicích, České Lípě, na poliklinice v Novém Boru byl ambulantním a vedoucím lékařem.

Od roku 1992  je jednatelem a společníkem společnosti SALAEGRO,  A.J.C.,poskytující zdravotnické služby. Působí zde i jako ambulantní chirurg.

V letech 1996 - 2002  byl senátorem za volební  obvod Českolipsko-Liberecko a členem senátního Výboru pro sociální  politiku a zdravotnictví. Od roku 1994 je členem zastupitelstva města Nový Bor.

Doc. Ing. František Čuba, CSc.

Známý český agronom s mottem " Lepší udělat chybu než nic nezkusit" vstoupil do historie jako předseda JZD Slušovice. Podnik se pod jeho vedením změnil v gigant s obratem několika miliard korun. JZD se nezaměřovalo pouze na zemědělství, to koncem 80. let tvořilo dokonce výrazně menšinový podíl produkce družstva. Mezi hlavní odvětví patřila mikroelektronika (počítače řady TNS), biotechnologie a strojírenství. V řízení zavedl nové prvky hodnocení pracovníků  a do praxe uvedl stimulační faktory (existenční, seberealizační, vnitrokonkurenční boj). Úspěch podniku podle doc.Čuby závisel na využívání vědeckých a technických poznatků.

V únoru 2013 mu nabídl budoucí prezident Miloš Zeman místo poradce pro oblast zemědělství a hospodářství.

Je držitelem medaile Za službu vlasti, státního vyznamenání Za vynikající práci, Řádu práce a titulu Hrdina socialistické práce.

Dne 28. října 2013 ho prezident Miloš Zeman vyznamenal medailí Za zásluhy.

MUDr. Petr Guziana

62 letý senátor za volební obvod Ostrava–město vystudoval lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Od roku 1976 pracuje na chirurgické klinice Fakultní nemocnice v Ostravě, kde byl v roce 1990 jmenován ordinářem pro hrudní chirurgii. 12 let působil v Radě a Zastupitelstvu městského obvodu Ostrava-Poruba. Od roku 2006 do roku 2010 byl členem Zastupitelstva statutárního města Ostravy, v rámci městské samosprávy předsedal zdravotní  komisi Rady města. Od roku 2007 je konzultantem pro hrudní chirurgii v Městské nemocnici v Ostravě.  

Jaroslava Hamerková

48 letá maminka dvou děti nikdy v politice nepůsobila. Sama sebe označuje za "obyčejnou ženu, která chce jen pomoci se vším, s čím se dnešní ženy, manželky, matky a  babičky potýkají".

Profesí specialistka obchodu se chce zaměřit především na nedostatek školek, zmírnění exekucí a rovnoprávnost mezi muži a ženami.

MUDr. Soňa Hlavová

Specialistka v oboru urologie absolvovala lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Působila v Ústavu patologické anatomie Hradec Králové, kde osobně provedla 370 pitev. Následovaly praxe v nemocnicích v Rychnově nad Kněžnou, Ústí nad Orlicí a na Urologické klinice FN Hradec Králové. Od roku 1995 má vlastní urologické ambulance v Lanškrouně, Rychnově nad Kněžnou, Týništi nad Orlicí, Žamberku a ve Vysokém Mýtě.

57letá lékařka je vlastníkem malého patentu na pomůcku pro posilování pánevních svalů, od roku 2012 probíhá patentové řízení u Evropského patentového úřadu v Mnichově na pomůcku se stejným zaměřením. Pravidelně přednáší na    téma inkontinence žen a možnost její léčby s preferencí neinvazivní metody, tuto problematiku prezentuje i v médiích.

Věnuje se silničnímu běhu, v roce 2004 absolvovala Rychnovský maraton.

Petr Martan

56 letý vzděláním lesník pracoval po škole jako technik či vedoucí lesního úseku v Lesním závodě Třeboň. V letech 1994-1997 byl vydavatelem a šéfredaktorem celostátního časopisu „Myslivec". Problematice  lesnictví a ochrany krajiny se věnuje celý život. Na tato témata mu vyšly 4 knihy ( Jihočeské Halali, Barok-zlatý věk myslivosti,    Ekopsyché, Poselství přírodních národů) a 3 novodobé historické studie. Od roku 2007 publikoval 78 autorských článků, v tištěných a internetových médiích mu vyšlo 235 článků. Specializuje se na problematiku Národniho parku Šumava a je iniciátorem vzniku dvou veřejných památníků - Boubín a Bučina.

Kromě celoživotních témat spojených s přírodou se zajímá i o prevenci duševního zdraví. V roce 2000 založil Komunitu pro duchovní rozvoj, kde působí od roku 2005 jako ředitel.

Ing. Josef Mička

Absolvent VŠE Praha se narodil v roce 1948 v okrese Žďár nad Sázavou, kde celý život profesně působil. Po absolutoriu pracoval postupně jako vedoucí strojírny, ředitel OPBH, od roku 1989 do roku 1991 vedl závod OPP s 960 zaměstnanci. Od roku 1991 je soukromým podnikatelem, zaměstnává kolem 80 lidí. 
V letech 2002-2006 byl  členem rady města Žďár nad Sázavou, od roku  2002 - 2009 působil v zastupitelstvu města.

Byl spoluorganizátorem mise proti bombardování Srbska. Podilel se na charitativní akci na pomoc Srbsku (darování léků v hodnotě 3 mil.Kč) a pomáhal umístit do českých letních táborů cca 1000 dětí z bombardovaného Kosova.

Mgr. Bc. Petr Šmíd

Původním povoláním lodní mechanik a lodní strojník vystudoval Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, obor management a školský management. 50 letý otec dvou dcer pracoval jako učitel na základní škole ve Varnsdorfu, od roku 2011 je jejím ředitelem.

Dlouhodobě působí v komunální politice - již třetí volební období je zastupitelem města Varnsdorf, v současné době na pozici předsedy finančního výboru města.

Angažuje se  v charitativní a sociální oblasti, kde spolupracuje s nevládními organizacemi a humanitárními občanskými sdruženími (Červený kříž) a regionálními zařízeními (Dětský domov Lipová, Domov sv.Máří Magdalény v Jiřetíně pod Jedlovou, Kostka v Krásné Lípě, Křižovatka Varnsdorf).

Je předsedou občanského sdružení „Červený kostel ve Varnsdorfu“, které bojuje o záchranu této historické památky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…