Veleba (SPO): Nechceme, abychom se stali pacholky na vlastním gruntě!

08.03.2015 22:01

Projev předsedy SPO a senátora Jana Veleby ze sobotní demonstrace "Národe, probuď se" na Hradčanském náměstí, která se uskutečnila na podporu prezidenta Miloše Zemana.

Veleba (SPO): Nechceme, abychom se stali pacholky na vlastním gruntě!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Vážený pane prezidente, vážení a milí přátelé,

Zítra to budou dva roky, kdy historicky první, lidem ČR zvolený prezident Miloš Zeman opustil Vysočinu a vstoupil na Pražský hrad. Stalo se tak s podporou 2,74 milionu občanů a k velké nelibosti pravdoláskařů, číra Karla a pražské kavárny.

Dnes jsou to více než dva roky, kdy se v naší zemi udávají velmi znepokojivé jevy, které do svobodné společnosti nepatří:
• Je ohýbaná pravda, je nám vnucován jediný správný názor a je nám brán prostor pro demokratickou diskusi
• Je trvale znevažován prezident republiky
• Jsou znevažováni ti, kteří nepapouškují oficiální propagandu a mají svůj názor
• Hlavní ovlivňovatel veřejného mínění, veřejnoprávní televize, ztratila schopnost plnit svoji funkci

Mohl bych pokračovat, ale není třeba. Přišel čas, kdy je třeba konat a proto jsme tady. Je třeba zvednout hlas mlčící většiny, je třeba říct, tak už dost a tomuto vývoji se postavit.

Na jednom transparentu jsem si přečetl „Demokracie začíná tam, kde končí signál ČT“.  Zdá se vám to přehnané? Nezdá a mně také ne. Týden co týden tyto příklady neuvěřitelných manipulací ve vysílání ČT najdeme. Příklad poslední – projev prezidenta Zemana v USA. Zatímco v ČR v den státního svátku na prezidenta pečlivě zorganizovaný dav hází vajíčka, tak ve Washingtonu mu 15.000 byznysmenů a politiků tleská ve stoje. A co na to ČT? Věnuje tomu plných 15 vteřin ve 40té minutě hlavního večerního zpravodajství. Výkon, který si zaslouží pozornost. Ta moje pozornost je návrh novely zákona o televizních a rozhlasových poplatcích, pod který připojilo svůj podpis 16 kolegů senátorů.

Vážený pane prezidente, vážení přátelé,

Sešli jsme se zde, na Hradčanském náměstí, před jedním ze symbolů české státnosti - před Pražským hradem na půdě, která je nám tak drahá, abychom pozvedli svůj hlas na obranu demokracie, našeho prezidenta a naší svobody.

Česká republika je naším společným domovem a my se v něm chceme cítit jako plnohodnotní svobodní občané a nechceme, aby naše životy, naše osudy řídil a ovlivňoval někdo jiný.

Řečeno slovy Ludvíka Vaculíka – nechceme, abychom se stali pacholky na vlastním gruntě!

Chceme žít v suverenní České republice. Tedy přesně v takové zemi, jak jste nám sdělil pane Miloši Zemane ve vánočním poselství, ve které jste deklaroval svoji touhu být prezidentem suverénní ČR. V zemi, kde není místa pro cizí vojenské základny. Zkrátka v zemi, která je svobodná, nezávislá a mírumilovná. To jsou hodnoty, které podporujeme a které podporujete pane prezidente především Vy. Chci Vám za to poděkovat, sdělit Vám, že si Vás vážíme a požádat, abyste setrval a vydržel!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu