Veleba (SPO): Není na co čekat

29.06.2015 21:46

„Ukrajina je proti Islámskému státu jenom chřipka“. Jistě vzpomínáte na tuto větu prezidenta Miloše Zemana, kterou vyslovil před rokem a dodal k tomu, že tento nový teroristický útvar je třeba vojensky nemilosrdně rozdrtit. A vzpomínáte na reakci zodpovědného ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka? Ten tehdy pravil něco ve smyslu, že si snad prezident představuje nějaká novodobá křižácká tažení. Rok se s rokem sešel a každý vidí, možná už se probral i Zaorálek, jaký spád události nabírají.

Veleba (SPO): Není na co čekat
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Bezvýhradně souhlasím s poslední aktuální větou prezidenta Zemana o tom, že přijímáním uprchlíků usnadňujeme expanzi Islámského státu do Evropy. Miloš Zeman je vynikající prognostik, což mu nemohou odepřít ani jeho kritici.  O hrozbě islámského terorismu hovořil, jak už jsem zmínil v úvodu, jako jeden z mála už dávno, za což sklidil opakovanou kritiku z diplomatických kruhů. Naposledy i ve zprávě USA o porušování lidských práv ve světe, kde byly zmiňovány prezidentovy výroky. To je ve světle událostí posledních dnů naprosto absurdní.

O tom, jak brzy se jeho slova vyplnila, netřeba diskutovat. Islámský terorismus bují jako rakovina a svět se může velmi snadno ocitnout na prahu další války. Minimálně se Evropa ocitla v bezprostředním ohrožen rozvratu své civilizace a svých civilizačních hodnot. Proto doporučuji v tomto případě odložit stranické dresy a zasadit se o podporu prezidentovy výzvy, aby se svět spojil pod praporem OSN k jednotné bezpečnostní akci proti islámskému terorismu.
Ač jsem členem jednoho z nejmírumilovnějších států na Zemi (ČR je zařazena do první desítky například s Rakouskem, Švýcarskem, Norskem či Islandem), považuji toto řešení jako bohužel jediné možné.

Už dost bylo jalových jednání za stolem či několikadenních summitů, jejichž jediným výsledkem je řešení kvót pro uprchlíky. Mimochodem často velmi divné uprchlíky – mladé silné muže. Za tím se může leccos skrývat. Třeba organizované výsadky islamistů na nová západní území. Nebo třeba i „export“ nepohodlných problémových osob. Je to ve světle dnešních událostí tak nepředstavitelné? Myslím si, že nikoliv a že mnozí uprchlíci tu nejsou náhodou, stejně tak jako se náhodou necvičili teroristé z 11.září v pilotování letadel.   

Je zde příliš mnoho negativních signálů i odpudivých zločinných skutečností spojených s islámským fanatismem, než abychom na jejich hru postupu na západ přistoupili.
Ostatně německý novinář Jürgen Todenhöfer, kterému se podařilo proniknout do centra Islámského státu, varuje, že se chystají na největší masakr v dějinách, jehož cílem má být právě Evropa. Novinář byl podle vlastních slov naprosto konsternován tím, jak skvěle je Islámský stát vyzbrojen a organizován. Bude jednou zajímavé se dozvědět, kdo je vyzbrojil. Irácký Mosul bránilo 20.000 iráckých vojáků proti pouhým 300 ozbrojencům Islámského státu a neubránili. Ani sebelepší zbraň neobstojí tváři tvář bestiálním fanatikům, kteří jdou v první řadě s cílem se v zájmu džihádu odpálit kdekoli a kdykoli.

Situace je díky selhání a dlouhodobé nečinnosti evropských politiků více než vážná a začíná v určitých souvislostech připomínat svět před 2.světovou válkou. Tehdy se o Hitlerovi psalo, ale také nikdo nevěřil, čeho může být schopen a co bude následovat. A hlavně, jak zfanatizuje velký německý národ. A jestli si zastánci multikulturní Evropy, například Tomáš Halík, myslí, že mezi vyznavače islámu a islámský terorismus nelze dát rovnítko, tak jim odpovím, že zatím ano, zatím mají pravdu. Ale jenom do té doby, než se infiltrují po území Evropy a než pak nějaký islámský vůdce zavelí.

Není na co čekat. Ačkoli se nám to zdá v demokratickém světe jakkoli nepravděpodobné, tak to, co předvádějí fanatici z Islámského státu, má všechny atributy války, včetně zabíjení civilního obyvatelstva.

Zapomeňme na přestřelky mezi Západem a Ruskem. Tady už jde o lidské životy a uchování naší západní civilizace a v tomto případě bude platit jedině jednotná ozbrojená síla. Přesně v duchu Zemanova starého hesla: "s teroristy se nevyjednává, s teroristy se bojuje."

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.