Veleba (SPO): Nezodpovědné a směšné. Jak asi policie útok na prezidenta vyšetří?

19.07.2015 12:34

Panečku, to je výkon! Za plných osm měsíců začíná policie vyšetřovat bezprecedentní útok na hlavu státu prezidenta Miloše Zemana. Tehdy se 17. listopadu za účasti čtyř prezidentů sousedních zemí snesla na Miloše Zemana sprška vajec. Akce byla očividně organizovaná, policie nečinně přihlížela, Česká televize nadšeně do omrzení scénu opakovala a politici mlčeli.

Veleba (SPO): Nezodpovědné a směšné. Jak asi policie útok na prezidenta vyšetří?
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Premiér Sobotka tehdy z USA dokonce vzkázal, že prezident si to zavinil sám, že udatné házeče vajec prý vyprovokoval! Neumím si představit civilizovanou zemi, kde by se něco podobného v den státního svátku stalo. Stejně tak si neumím představit premiéra, který by, když už se to stalo, tento čin neodsoudil. A do třetice – neumím si představit policii v jakékoliv civilizované zemi, která by nebránila svého prezidenta, alias vrchního velitele branné moci při útoku organizovaného davu. A právě možná zde je jádro pudla.

Ten, kdo tehdy Albertov organizoval, byl možná natolik silný a vlivný, že naše „demokratické a nezávislé“ instituce, vláda a policie, situaci vyhodnotily tak, že pro ně bude výhodnější, když nebudou velkého bratra dráždit a celé to přejdou. Vajíčko sem, vajíčko tam. To ovšem tehdy netušili, co se zde za pár měsíců semele a že na veřejných demonstracích se objeví i šibenice. Sice žádné házení vajíček, ale makety šibenic a z toho, jistě uznáte, jde strach a tak ministr vnitra, který vloni 17. listopadu k Albertovu mlčel najednou  pln obav pravil, že toto tedy ne, že šibenice do Evropy nepatří. Jistěže nepatří, stejně tak, jako sem nepatří házení vajec na prezidenta republiky. A tak najednou policie po osmi měsících prozřela a začala prý vyšetřovat.

Myslím si, že není tak těžké uhodnout, co asi tak vyšetří. Leda že by organizátoři loňské listopadové akce policii poskytli informace, což nelze předpokládat. Sečteno a podtrženo, rádoby vyšetřování útoku na hlavu státu po osmi měsících od data činu diskvalifikuje funkčnost demokratických mechanismů našeho státu a hrubě hazarduje s důvěrou občanů v demokracii. Je to nezodpovědné a směšné zároveň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…