Veleba (SPO): Pane ministře, Šumavu nelze řídit jako chemické továrny

13.05.2014 7:25

Na tři stovky účastníků dorazilo ve čtvrtek 8. května na náměstí v Horní Plané na Šumavě, aby vyjádřilo nesouhlas s posledními kroky ministra životního prostředí Richarda Brabce vůči Šumavě.

Veleba (SPO): Pane ministře, Šumavu nelze řídit jako chemické továrny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

Odvolání bývalého ředitele Jiřího Mánka vyvolalo u veřejnosti i napříč politickým spektrem velké rozčarování a nesouhlas. A právě tento vzkaz do Prahy z Horní Palné jasně zazněl.

Iniciátorem setkání byl senátor a čestný prezident Agrární komory ČR Jan Veleba. Kromě něho vystoupili na náměstí v Horní Plané i další členové Parlamentu ČR, poslanci a senátoři. Dále zde svůj názor vyslovili také zástupci regionální politické scény, ale hlavně představitelé obcí či nevládních organizací přímo ze Šumavy. Ti všichni se shodli, že situaci, kdy ministr podlehl ekologické lobby, nelze ponechat bez odezvy. „V závěru jsme přijali určité usnesení, které spočívá ve třech bodech. Zaprvé, chceme prosadit zákon o Národním parku Šumava, který stanoví jasná pravidla a který poskytne ochranu šumavské přírodě i jejím obyvatelům bez ohledu na to, kdo zrovna sedí na ministerstvu. Zadruhé, Chartu Šumavy přetvoříme do petiční akce, abychom vyburcovali celospolečenské mínění. A zatřetí, vyzýváme ministra Richarda Brabce, aby vzhledem ke svému selhání zvážil setrvání ve vládní funkci. Vždyť Šumavu nelze řídit jako chemické továrny,“ poznamenal senátor Jan Veleba.  

Iniciativa, která v Horní Plané vznikla, rozhodně bude ve svém úsilí pokračovat. „Ten vzkaz pro pana ministra od obyvatel Šumavy je jasný,“ dodal senátor Veleba. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Veleba

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…