Veleba (SPO): Styl „pražské kavárny“

19.09.2015 10:53

Nepatřím k těm, kteří mají potřebu denně exhibovat a využívat strachu lidí z exodu uprchlíků, podávat trestní oznámení na vládu.

Veleba (SPO): Styl „pražské kavárny“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Fanatismus a strach je špatný rádce, ale přehlížení islámského tsunami, které se valí na Evropu a obviňování vlády ze zbabělosti a nečinnosti, jak to právě učinili Kocáb a spol. je druhý extrém.

Řeč je o čerstvém prohlášení aktivistů z listopadu 1989 Kocába, Gabala, Gála, Urbana a Rumla, které vyzývá vládu, aby se urychleně zapojila do přijímání budoucích přerozdělených uprchlíků. Prohlášení je neuvěřitelně pokrytecké, ani slovo o příčinách současné krize, natož o jejím řešení. Ani slovo o Sýrii, Libyi, Iráku, kde dřímá potenciál dalších milionů migrantů.

Je to rukopis a styl Pražské kavárny. Nevím, v které a při jakém truňku svoje bohulibé prohlášení psali a tak bych jim doporučil, aby si trochu doplnili vzdělání a sedli na letadlo a podívali se v Jerevanu do muzea Genocidy Arménského národa. Já tu možnost měl. Nebudu psát žádná bombastická prohlášení, stačí pár řádků toho, co jsem tam viděl, slyšel a četl.

Arménie je země, která v roce 301 n.l. přijala jako první na světě křesťanství. Letos to je právě 100 let, kdy v roce 1915 provedla Osmanská říše (z ní vznikla v r. 1923 nynější Turecká republika) brutální kampaň deportací a vyvražďování etnických Arménů ze severovýchodní části říše. Bylo nařízeno jejich přesídlení do pouští Sýrie. Během něho byla většina mužů postřílena, ženy znásilňovány a po desítkách tisíc umíraly se svými dětmi při pochodu v poušti. Výsledkem genocidy byly téměř 2 miliony obětí, v původních arménských oblastech zbyla pouhá desetina obyvatel a útěk Arménů do všech koutů světa.

A jakou mají tato historická fakta souvislost s dnešní situací? Doslova symbolickou – genocida byla provedena na křesťanském národu a zvěrstva páchali ti, jejichž náboženstvím byl islám. A druhá věc, hlavní proud nynějších syrských uprchlíků je vypouštěn z uprchlických táborů v Turecku. Zcela určitě organizovaně.

Netvrdím, že většina těchto uprchlíků, kteří ztratili své domovy v Spojenými státy organizovaném boji opozice proti syrskému prezidentovi Assadovi, jsou teroristé. Jsou ale vyznavači islámu, mají výrazně rychlejší populační růst, žena má u nich takřka nesvéprávné postavení atd. Sečteno a podtrženo, uprchlíci musí zůstat na svém území a problémy se musí řešit jedině tam, nikoliv u nás. My jsme nedovedli doposud vyřešit ani problém nevelké romské menšiny, není liž pravda pane exministře Kocábe?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…