Velebný (ČSSD): Chybí dotace na investice do sportu a provázání vzdělávání a sportu

09.09.2015 4:30

V Karlově Studánce zasedala Sportovní komise ČSSD, jednání se zúčastnili ministryně Kateřina Valachová a poslanec Ladislav Velebný

Velebný (ČSSD): Chybí dotace na investice do sportu a provázání vzdělávání a sportu
Foto: ČSSD
Popisek: Poslanec Ladislav Velebný

Odborná Sportovní komise České strany sociálně demokratické zasedala v Karlově Studánce na Bruntálsku. Jednání se zúčastnili ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, poslanec Ladislav Velebný a zástupci Výkonného výboru České unie sportu.

Horské lázně v Karlově Studánce na Bruntálsku hostily významnou návštěvu. V pondělí 7. září 2015 tam jednali členové Sportovní komise České strany sociálně demokratické v čele se svým předsedou Michalem Krausem.

Výjezdního zasedání se například zúčastnili ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný, dále pak zástupci Výkonného výboru České unie sportu (ČUS) – předseda ČUS a České basketbalové federace Miroslav Jansta, předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta, předseda Českého tenisového svazu Ivo Kaderka a manažer Regionálního sdružení ČUS Bruntál Jan Urban.

Tématem jednání bylo financování sportu pro období 2016 až 2020. „Paní ministryně Kateřina Valachová vyjádřila podporu sportu, především mládežnickému sportu a mládežnickým organizacím, za což jsem velmi rád, protože je důležité rozvíjet talent našich dětí a mládeže,“ pochvaloval si poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný.

Závěrem výjezdního zasedání proběhla diskuze nad problematikou financování sportu v letošním a nadcházejícím roce. „Členové si zasteskli, že chybí dotace na investice do sportu a chybí provázání vzdělávání a sportu ve školách. Je potřeba na tom zapracovat a snažit se změnit důležité propojení mezi školským zařízením a sportovní organizací,“ v závěru dodal poslanec Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…