Velebný (ČSSD): Dokončení privatizace v zemědělství brzdí nedostatek koordinace

01.04.2016 8:42

Na svém výjezdním zasedání na Bruntálsku jednal Zemědělský výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR s Agrární komorou ČR a regionálními zemědělci o otázkách doprivatizace státního zemědělského majetku. Podle místopředsedy výboru Ladislava Velebného, který dvoudenní jednání zorganizoval, je potřeba zemědělcům pomáhat a nezatěžovat je dlouhými a často i nákladnými hospodářsko-legislativními procesy.

Velebný (ČSSD): Dokončení privatizace v zemědělství brzdí nedostatek koordinace
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

„Nedokončená privatizace zemědělských objektů komplikuje životy našim zemědělcům. Brzdí rozvoj podhorského zemědělství, znemožňuje čerpání dotací. Do nevlastněného majetku mohou zemědělci stěží investovat,“ přiblížil poslanec Ladislav Velebný.

Podle něho z jednání s Agrární komorou a místními zemědělci vyplynulo, že dokončení privatizace v zemědělství brání především dva faktory. „Je to nedostatečná personální kapacita k dořešení legislativy v této oblasti a bohužel i problémová koordinace mezi ministerstvem financí, ministerstvem zemědělství a Státním pozemkovým úřadem. Tyto instituce by si měly sjednat nápravu a nekomplikovat rozvoj regionálního zemědělství,“ uzavřel místopředseda zemědělského výboru Velebný.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…