Velebný (ČSSD): Kdyby Babiš vymyslel ještě i kostýmy, zničil by tím důvěru české policie

09.02.2017 10:19

Sněmovní vyšetřovací komise o reformě policie přišla se závěrečnou zprávou. Poslancům ji představil jejich kolega Pavel Blažek. „Mediální kampaň zrežíroval ministr Babiš. Kdyby vymyslel ještě i kostýmy, zničil by tím důvěru policie!“

Velebný (ČSSD): Kdyby Babiš vymyslel ještě i kostýmy, zničil by tím důvěru české policie
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

V Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR pracovala vyšetřovací komise zabývající se reformou policie. Ve čtvrtek 2. února 2017 předseda komise Pavel Blažek (ODS) přednesl závěrečnou zprávu na plénu sněmovny. Samotnému zřízení komise předcházela řada více či méně nepodložených dohadů a úvah o příčinách a důvodech připravované organizační změny spočívající ve sloučení policejních útvarů s celorepublikovou působností, konkrétně Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality, která byla silně medializovaná sdělovacími prostředky pod nesprávným názvem reorganizace policie. Kvůli tomu byla v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR zřízena vyšetřovací komise.

„Jak uvedl předseda komise Blažek, policejní prezident může kdykoliv navrhnout organizační změnu, kterou pak schvaluje ministr vnitra. Nikde podle nich není zakotvena žádná povinnost informovat o tom státní zástupce. Ze všech materiálů tak nebylo nikde prokázáno, že jakákoliv organizační změna, která proběhla, by měla jakkoliv omezit činnost policejních útvarů, bránit policii vyšetřovat konkrétní trestné činnosti anebo dokonce „odstranit“ Roberta Šlachtu,“ komentuje poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný.

Rozsáhlá celorepubliková mediální kampaň byla podle Velebného jen pouhou populistickou a divadelní inscenací v režii velkopodnikatele a ministra financí Andreje Babiše. „Škoda, že pan ministr jen toto vše režírovat. Mohl do toho dát ještě větší úsilí a například být i scénáristou anebo rovnou zajistit kostýmy, ale na to má své našeptávače a mediální domy,“ ironicky doplnil Velebný. „Andrej Babiš tak veřejně ukázal, jak hazardoval s důvěrou v Policii ČR,“ uzavřel poslanec.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…