Velebný (ČSSD): Kvalita potravin je důležitá pro naše občany

06.03.2017 17:24

V obchodních řetězcích často nakoupíte nekvalitní potraviny za vysoké ceny. „Je potřeba změna!“ říká poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný.

Velebný (ČSSD): Kvalita potravin je důležitá pro naše občany
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Minulý čtvrtek 2. března 2017 předseda Vlády ČR a ČSSD Bohuslav Sobotka se slovenským, polským a maďarským premiérem jednali o nutnosti sjednotit kvalitu potravin v rámci Evropské unie. Visegrádská čtyřka se tak shodla, že je nutné, aby se věnovali také této problematice, která tíží občany všech čtyř národů.

Podle poslance Parlamentu ČR, který je místopředsedou zemědělského sněmovního výboru a členem hospodářského výboru, není možné, aby byly dvě kategorie kvality potravin – kvalitní a nekvalitní. „Naši občané většinou v obchodních řetězcích nakupují zcela nekvalitní potraviny za vysoké ceny. To je nemožné, aby to tak i nadále pokračovalo!“ rozhořčil se poslanec Ladislav Velebný.

V obchodních domech v rámci Evropské unie najdeme potraviny prvotřídní kvality, ale pro větší část občanů se pak nabízí zboží, které v regálech najdeme od stejného výrobce, se stejnou značkou i obalem, a přitom jsou nekvalitní už i od pohledu. „S takovým přístupem musíme nadobro skončit! Všichni musíme jíst kvalitní potraviny za rozumnou cenu. Jsem velmi rád, že se toto řeší a bojuje se za kvalitu potravin pro naše lidi!“ v závěru dodal poslanec Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…