Velebný (ČSSD): Ministr Brabec připravuje skrytou daň na vodu

16.06.2016 9:06

Deník Mladá Fronta včera informoval, že se chystá zdražení pitné vody. V některých regionech má cena vodného a stočného stoupnout až o třetinu. Zajímavé je, že deník obratně zamlčel, kdo zdražení pitné vody vlastně připravuje. Není přitom nic složitého si zjistit, že příslušnou novelu vodního zákona předkládá ministr životního prostředí za hnutí ANO Richard Brabec. Brabcem řízený resort ve vší tichosti připravuje skrytou daň na vodu, jejíž výnos z podstatné části spolkne Státní fond životního prostředí.

Velebný (ČSSD): Ministr Brabec připravuje skrytou daň na vodu
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Je jasné, že zdražení pitné vody pocítí všechny domácnosti. Nejvíce ale dopadne na domácnosti s nízkými příjmy, na seniory a na rodiny s dětmi, jejichž zájmy sociální demokracie vždy hájila. Proto se na novelu vodního zákona z pera ministra Brabce zaměřím.

Budu chtít, aby ministr Brabec přišel svůj návrh na zdražení pitné vody vysvětlit na zemědělský výbor Poslanecké sněmovny. Programové prohlášení vlády totiž hovoří pouze o podpoře opatření na zadržování vody v krajině, nikoli o zdražování pitné vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.