Velebný (ČSSD): Nepodporuji manipulaci Rekonstrukce státu

17.05.2017 13:19

Do Poslanecké sněmovny se vrací projednávání novely Zákona o registru smluv. Poslanec Ladislav Velebný nepodporuje manipulativní vliv projektu Rekonstrukce státu!

Velebný (ČSSD): Nepodporuji manipulaci Rekonstrukce státu
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

V loňském roce, přesněji 1. července 2016, vstoupil v účinnost nový Zákon o registru smluv, který například městům a obcím, státním firmám a dalším veřejným organizacím nařizuje, že musí uveřejňovat všechny smlouvy přesahující částku 50 tisíc korun. Nyní se v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR bude rozhodovat o novelizaci tohoto zákona.

„Souhlasím s tím, že tam, kde se nakládá s veřejnými penězi, musíme všichni vědět, jak se s nimi pracuje a na co jsou využívány, případně jaké služby jsou tím hrazeny a podobně. Tady zdůrazňuji, že by to mělo platit pro všechny subjekty, včetně neziskových organizací, které pracují s veřejnými penězi,“ komentuje registr smluv člen hospodářského sněmovního výboru a poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný.

Podle poslance to není náhoda, proč se tu objevil projekt Rekonstrukce státu. „Na začátku vzniku tohoto projektu jsem doufal, že přinese pozitivní změnu, ale dnes to vidím úplně jinak. Koupili si ho čeští oligarchové a prostřednictvím něj se tak snaží vytvářet nátlak na nás zákonodárce. Je důležité se řídit Ústavou naší země a dodržovat náš poslanecký slib, že budeme hlasovat podle svého svědomí a vědomí pro občany České republiky. Od toho jsme i zvoleni, a proto rozhodně nepodporuji manipulativní vliv Rekonstrukce státu,“ uzavřel poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…