Velebný (ČSSD): Pozvali jsme náměstka ministra k jednání o dopravě

27.02.2015 10:02

Poslanec Ladislav Velebný v Moravskoslezském kraji uspořádal další ministerskou návštěvu. Tentokrát do regionu přijel náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký.

Velebný (ČSSD): Pozvali jsme náměstka ministra k jednání o dopravě
Foto: ČSSD
Popisek: Poslanec Ladislav Velebný

Moravskoslezský kraj oficiálně navštívil náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký, který svou pracovní cestu započal na Krajském úřadě v Ostravě ve čtvrtek 26. února 2015. Tématem jednání bylo: Stav přípravy obchvatu R48 Frýdek-Místek, silnice I/68 Třanovice-Nebory, napojení průmyslové zóny a obchvatu Mošnov a Letiště Leoše Janáčka I/58 Příbor-Skotnice a zařazení silničního a železničního koridoru Ostrava-Opava-Krnov-Bartultovice do globální sítě TEN-T.

„Moravskoslezský kraj je nejaktivnější v komunikaci ohledně dopravní infrastruktury,“ pochvaloval si náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký.

I přes nepříznivé klimatické podmínky si delegace prohlédla staveniště stavby silnice I/11 Mokré Lazce, v Hrabyni se setkala s tamní starostkou Zdeňkou Jordánovou a jednala o přilehlé infrastruktuře. Nechyběly ani informace o historii obce spojenou se světovými válkami.

Po dopoledním programu se náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký přesunul do statutárního města Opavy, kde s primátorem Martinem Vítečkem a jeho náměstkem Josefem Stiborským jednal o problematice severního obchvatu. Pracovní cesta delegace pak pokračovala do Krnova, kde s vedením města – starostkou Janou Koukolovou Petrovou a místostarosty Michalem Brunclíkem a Janem Krkoškou hovořila na téma krnovského obchvatu a železničního spojení Krnov – Jeseník.

Významní hosté svou návštěvu ukončili ve městě Bruntál, kde jednali o tamním obchvatu se starostou Petrem Rysem a místostarosty Vladimírem Jedličkou a Liborem Unverdorbenem.

Náměstka ministra dopravy Kamila Rudoleckého po celou dobu jeho návštěvy doprovázel poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Daniel Havlík, předseda Výboru pro dopravu Zastupitelstva Moravskoslezského kraje Jaroslav Kala, tajemník Sdružení pro výstavbu komunikace I/11 – I/57 Martin Dostál, předseda dopravní sekce ze Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje Miroslav Bezděk, ředitel ostravské správy Ředitelství silnic a dálnic ČR Tomáš Opěla a jeho náměstek Lubomír Hýbl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…