Velebný (ČSSD): V našem kraji jsme odvedli další kus práce. Hasiči i záchranáři budou mít příjemné zázemí

15.03.2016 22:00

Ve Městě Albrechticích za poslední období vzniklo zcela nové integrované výjezdové centrum hasičů a záchranné služby. Slavnostního otevření střediska za necelých 28 milionů korun se zúčastnil poslanec Ladislav Velebný.

Velebný (ČSSD): V našem kraji jsme odvedli další kus práce. Hasiči i záchranáři budou mít příjemné zázemí
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný se zúčastnil slavnostního otevření nového a moderního Integrovaného výjezdového centra pro dobrovolné hasiče a záchrannou službu ve Městě Albrechticích. Stalo se tak v úterý 15. března 2016 v 11.00 hodin. „V našem kraji jsme odvedli další kus práce. Je důležité poděkovat našim zástupcům Moravskoslezského kraje, jak vedení, tak i krajským zastupitelům, úředníkům a zástupcům regionální rady. Jsem velmi rád, že ve Městě Albrechticích je vybudované profesionální a moderní výjezdové centrum pro hasiče a záchrannou službu,“ řekl poslanec Ladislav Velebný.

Ve Městě Albrechticích jde o novostavbu pro dobrovolné hasiče a zdravotnické záchranáře, kteří se přestěhovali z nevyhovujících a zastaralých prostor do moderní novostavby. Práce na stavbě Integrovaného výjezdového centra odstartovaly v únoru loňského roku. Stavba si vyžádala necelých 28 milionů korun, téměř 24 milionů se podařilo získat z evropských peněz, zbytek doplatil kraj ze svého rozpočtu. „Je to další důležitá stavba v našem bruntálském regionu. Hasiči i záchranáři tak budou mít příjemné zázemí, ze kterého vyjíždí k záchraně našich spoluobčanů a jejich majetků a často při tom nasazují své životy. Je to další pozitivní krok vpřed při budování výjezdových center v našem regionu,“ dodal Velebný.

Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Města Albrechtic dosud sídlila v budově hasičské zbrojnice z roku 1974, pracovníci Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje obývali provizorní prostory, sloužící původně jako kanceláře. Nyní už se dobrovolní hasiči i zdravotničtí záchranáři v nové dvoupodlažní budově zabydleli. Jednotka sboru dobrovolných hasičů má k dispozici prostorné garáže s myčkou pro čtyři hasičské vozy, v oddělené části budovy je další garáž pro vozidla záchranářů. Obě složky integrovaného záchranného systému mají odpovídající komfortní zázemí potřebné pro svou práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.