Velebný (ČSSD) navázal spolupráci s Okresní hospodářskou komorou v Bruntále

12.09.2015 22:01

Na Městském úřadě v Krnově zasedalo předsednictvo Okresní hospodářské komory (OHK) Bruntál. Jednání se zúčastnil poslanec Ladislav Velebný a bruntálský ředitel úřadu práce Milan Horna. Došlo zde k navázání vzájemné spolupráce mezi poslancem a OHK.

Velebný (ČSSD) navázal spolupráci s Okresní hospodářskou komorou v Bruntále
Foto: ČSSD
Popisek: Poslanec Ladislav Velebný

Předsednictvo Okresní hospodářské komory Bruntál zasedalo na Městském úřadě v Krnově ve středu 9. září 2015. Společného jednání se také zúčastnil poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný a ředitel Úřadu práce Bruntál Milan Horna. V rámci zasedání se jednalo o problematice dopravní infrastruktury, dopravního napojení a lepší dopravní dostupnosti na Bruntálsko.

„Náš stát je připraven jít do rozsáhlých investic, jako je například budování obchvatu Krnova a Opavy. Zároveň probíhají jednání mezi českým a polským ministerstvem zahraničních věcí ve věci železniční tratě Krnov – Jeseník,“ řekl poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný, který zároveň na zasedání informoval o stavu a opravách místních komunikací, které jsou v majetku Moravskoslezského kraje.

V návaznosti na oblast školství poslanec Ladislav Velebný připomněl, že chybí učňovské a technické obory. „Je zde velmi málo absolventů. Firmám chybí svářeči, zámečníci a další. S tím je také spojena aktivní politika zaměstnanosti a rekvalifikace ve zmíněných oborech. Vše se zdlouhavě a komplexně v rámci kraje soutěží, což nabírá velké zpoždění,“ pokračoval poslanec Velebný. Další oblastí jednání byla i grantová politika a s tím spojené projekty v oblasti vzdělávání zaměstnanců a nezaměstnaných právě v oblastech technických oborů.

Aby se vše postupně dotáhlo do zdárného konce, poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný navázal spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Bruntál. „Smyslem vzájemné spolupráce je nalezení společné řeči a společných kroků, jak hospodářsky a ekonomicky pozvednout náš bruntálský region. Není mi lhostejné, jak zde lidé žijí, proto musíme zapracovat na bodech, o kterých jsme diskutovali,“ uzavřel poslanec Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…