Veronika Loucká: Napracované hodiny si vybírám, když jsou děti u mě

11.04.2015 12:37

Komentář ke slaďování pracovního a rodinného života v souvislosti s podporou Ministerstva práce a sociálních věcí, které tento týden apelovalo na rozšíření alternativních pracovních úvazků.

Veronika Loucká: Napracované hodiny si vybírám, když jsou děti u mě
Foto: mesto-most.cz
Popisek: Veronika Loucká, projektová manažerka

V Mostě jsme nakloněni spolupráci při slaďování pracovního a rodinného života. Mezi mosteckými občany, institucemi a zaměstnavateli se snažíme dosáhnout mnohem větší informovanosti o problematice rovných příležitostí a slaďování pracovního a rodinného života. Cílem je rovněž přispět k odbourávání genderových mýtů a stereotypů. 

Sama mám ve střídavé péči dva syny a velmi oceňuji, že mám pružnou pracovní dobu. V ty dny, kdy jsou kluci u tatínka, zůstávám v práci déle a napracované hodiny si pak vybírám, když jsou děti u mě. Všechno pak spolu hezky stihneme – úkoly, kroužky i pohádku před spaním.

Zavedení politiky rovných příležitostí do firemní kultury je bezesporu společensky odpovědné. Je to otázka lidských práv, spravedlnosti, aby měl každý možnost naplnit své šance. Firmy ale slyší především na ekonomické argumenty. A čím více mají důkazů, že se zavedení flexibilních úvazků vyplatí a může mít ekonomický přínos, tím více se o slaďování práce a rodiny zajímají. Snažíme se proto předat tyto informace zaměstnavatelům v jakési pro ně stravitelné formě a přesvědčit je o tom, že to tak skutečně je Je na managementu firmy, aby si to uvědomil a přizpůsobil se změněným podmínkám na trhu práce, a to jak požadavkům potenciálních zaměstnanaců, tak nabídce konkurenčních zaměstnavatelů.

Autorka je projektovou manažerkou projektu "Společné příležitosti pro město Most - spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…