Vicepremiér Bělobrádek: Ve Vrchlabí jsem si prohlédl budoucnost zásobování elektřinou

21.04.2015 18:31

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek dnes navštívil Smart region Vrchlabí a Škodu Auto.

Vicepremiér Bělobrádek: Ve Vrchlabí jsem si prohlédl budoucnost zásobování elektřinou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Smart region Vrchlabí je v rámci celé Evropské unie unikátní komplexní projekt tzv. chytrých sítí v uceleném regionu. V tomto  projektu nasazuje ČEZ nejmodernější technologie do distribuční sítě, využívá široce IT technologií k řízení sítě, zapojuje lokální výrobní zdroje elektřiny a tepla (kogenerační jednotky) a také testuje elektromobilitu. Projekt automatizace elektrické sítě s nasazením chytrých prvků se dotýká téměř 5 tisíc odběrných míst, testování ostrého provozu proběhne v cca 2 tisících odběrných místech. „Jsem rád, že jsem si ve Vrchlabí mohl prohlédnout, jak může vypadat budoucnost zásobování elektřinou: úspory, decentralizace i větší komfort spotřebitelů, omezení rizika blackoutů. V neposlední řadě pak jde o šanci pro český průmysl a vědce uvádět do praxe nové inovativní technologie,“ uvedl po zhlédnutí vyspělých technologií vicepremiér Pavel Bělobrádek.

Bělobrádek rovněž navštívil místní závod ŠKODA AUTO: „Při příležitosti návštěvy regionu Vrchlabí jsem nemohl vynechat závod Škoda Auto. Škoda patří k lídrům inovací v České republice a hlavním investorům do výzkumu.“ Prohlédl si závod na výrobu moderní automatické převodovky DQ 200 a diskutoval s vedoucím závodu Ivanem Slimákem o podpoře aplikovaného výzkumu v ČR. Největší česká automobilka zaměstnává kolem tisíce pracovníků a spolu s rozšířením produkce vytvoří až dvě stovky nových pracovních míst.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…