Vích (SPD): Další nesystémové faux-pas Evropské unie aneb Zvířata v ZOO mohou skončit

09.08.2016 7:32

Evropská unie zakázala dovážet do členských států přes dvacet druhů invazivních živočichů. Nařízení omezí zásadním způsobem chov zvířat v ZOO a u chovatelů. Jedná se třeba o veverku popelavou, nutrii říční, muntžaka malého anebo nosála červeného.

Vích (SPD): Další nesystémové faux-pas Evropské unie aneb Zvířata v ZOO mohou skončit
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Radovan Vích (SPD)

EU se opět předvádí v plné parádě. Po neschopnosti alespoň nějak řešit migrační krizi a invazi islamistů do Evropy, přichází EU v době dovolených s dalším omezováním svobod jednotlivých států. Tentokrát nikoliv společnou normou na inkoust a vosk, ale zákazem dovážet do členských států přes dvacet druhů invazivních živočichů. Nové nařízení EU tak omezí například nejen soukromé chovatele ale i chov zvířat v nejstarší České Zoologické zahradě v Liberci, kde již skoro 40 let chovají muntžaky malé.

Již jako děti jsme je při pravidelných návštěvách Liberecké ZOO pozorovali, protože byli nazýváni pro své charakteristické zvuky také „štěkající jelínci“. Ale nejedná se jen o tento druh, ale také třeba o nutrii říční, veverku popelavou anebo nosála červeného, kterého Liberecká ZOO také úspěšně dlouhodobě chová. Na zmíněném seznamu EU je nyní 22 druhů invazivních živočichů a 15 rostlin. Uvedené nařízení EU v praxi  znamená buďto nechat si zvířecí jedince na dožití, nebo oddělení skupin samců od samic anebo antikoncepci. Takže po zakřivených banánech, normou na určení objemu vody určené na splachování WC, alergenech, dani na tabák atp. se EU opět předvádí v plné parádě a omezuje tímto krokem suverenitu jednotlivých členských států. Tímto chce EU evidentně opět zdůraznit svou roli a odvrátit pozornost od palčivých problémů sílící migrace, násilností a teroristických útoků, systému přerozdělovacích kvót atd.

SPD požaduje dlouhodobě vypsání celostátního referenda o vystoupení z EU, které by těmto krokům omezujícím suverenitu jednotlivých států ze strany EU dalo jasnou odpověď. Přijďte proto v co největší míře ke krajským volbám a dejte hlas stranám, které hájí národní zájmy. SPD mezi ně rozhodně patří!

Převzato z profilu na PL.cz

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…