Vích (SPD): Je referendum o EU vlastizradou a opravdu pohřbíváním češství?

08.07.2016 8:37

Polemika nad názorem, že každý kdo chce referendum o odchodu z EU a NATO, nejenže poškozuje naše národní zájmy, ale dopouští se v širším smyslu slova vlastizrady a pohřbívání češství.

Vích (SPD): Je referendum o EU vlastizradou a opravdu pohřbíváním češství?
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Od výsledků Brexitu bylo vydáno mnoho různých článků a polemik. Vrcholem je dnešní článek Martina Fendrycha na serveru aktuálně.cz, ve kterém pisatel uvádí, že každý kdo chce referendum o odchodu z EU a NATO, nejenže poškozuje naše národní zájmy, ale dopouští se v širším smyslu slova vlastizrady a pohřbívání češství.

No, já si naopak myslím, že pohřbívání češství je naše členství v současné EU, kde se stáváme čím dál více součástí utopistické myšlenky multikulturní Evropy, ve které se staneme její montovnou se 1/3 platy oproti západu, kde tyto státy budou na zemích bývalého východního bloku dlouhodobě parazitovat a diktovat jim svou vůli a politické vrtochy. Poslední nápad eurokomisařky Jourové, že eurobyroktrati pracují na jednotné normě inkoustu a vosku to jenom dokresluje.Nezachrání to ani prohlášení Roberta Fica, že Slovensko bude prosazovat více atraktivity a kreativity na úkor snížení byrokracie.

To je prostě pouze výzva, ale prosazení je v podstatě nereálné. Kapři si přeci sami rybník nevypustí a jednotlivé komise a lidé v nich se svými platy, o kterých se našim občanům ani nezdá, toho prostě nejsou schopni. Podléhá to totiž souhlasu EK a EP.

Jedinou možností je odchod jednotlivých států z tohoto molochu a tím ho oslabit a rozebrat. Následně vznikne něco nové a účelnější, něco, kde bude zastoupena svoboda jednotlivých suverénních členských států a vzájemná shoda za podmínek vzájemně výhodných pro VŠECHNY členy stejně, tedy volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu. Vše ostatní je zbytečné a je potřeba to zrušit.

Článek 50 Smlouvy o EU stanoví, že v okamžiku, kdy členský stát oznámí svůj záměr vystoupit z Evropské unie, sjedná Unie s tímto státem dohodu „o podmínkách jeho vystoupení, s přihlédnutím k rámci jeho budoucích vztahů s Unií“. Jinými slovy není dopředu jasné vůbec nic a vše je věcí vyjednávání. Pokud budeme mít silné vyjednávače, potom nemusíme mít strach. Naše pozice se pouze posílí. A to je to o co by národotvůrcům a státníkům mělo jít v první řadě!

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce