Vích (SPD): Je závislá veřejnoprávní televize na zákonných poplatcích ještě "nezávislá"?

20.06.2016 7:29

Polemika nad současnou úrovní objektivity zpravodajství ČT.

Vích (SPD): Je závislá veřejnoprávní televize na zákonných poplatcích ještě "nezávislá"?
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Po zhlédnutí včerejších OVM opět musí každý slušný občan tohoto státu nabýt dojem, že nám vládne parta arogantních a bezpáteřních lidí. Nemohu si pomoci.

Slovníky účastníků obsahovaly nejfrekventovaněji taková slova jako lhář, podvodník, Chovanec, podsvětí, rozkrádání, výhrůžky, Rittig, atd. Vše se točilo okolo krize v Policii a koaliční smlouvy, kterou asi ANO vypoví, i když z vlády asi neodstoupí, protože by ztratili kontrolu nad finančními toky státu do Agrofertu, o které by tím pádem po určitou dobu ztratili.

To by se asi líbilo hlavně TOP09, které by s panem Kalouskem bylo jistě ochotně suplovat za výpadek, protože jinak už se asi vzhledem k neustále klesajícím preferencím do vlády nedostanou. Předčasné volby nehrozí - zatím. Asi se bude hledat obětní beránek (Tuhý?).

Ve druhé části účastníci diskutovali nad státním rozpočtem a plánovaným schodkem 60 mld Kč, který Babiš předpokládá, že ho uhradí z příjmů z kontrolního hlášení a spoléhá také na proplacení uzavřených projektů ze strukturálních fondů EU z minulých let. Závěr relace byl potom věnován "Brexitu", kde se zasvěceně vyjadřoval čecho-američan prof. Švejnar, který se vždy začne ukazovat v ČT tehdy, pokud chce kandidovat na Prezidenta ČR. Politolog Jaques Rupnik hovořil mnohem lépe, ale opět tam chyběl někdo, kdo by jim oponoval a nikoliv sekundoval, Václava Moravce nevyjímaje.

Diskuse doplňovaly účelově ztvárněné grafické výstupy z výzkumů TNS Aisa, zpracovaně někdy před měsícem. Dnes je situace jiná. Z celé relace musí jednoznačně profitovat opoziční euoroskeptické a vlastenecké strany, protože dnes již téměř nikdo nepochybuje o tom, že myšlenka "Spojených států Evropských" je myšlenka marnotratnosti politiků typu Juncker, Schulz, Tusk, Merkelová atp., a že řešení se jeví vypsáním Referenda o vystoupení z EU.

Zatím vítězí byrokraté z EU, kterým zdárně sekunduje v našich podmínkách ČT ovládaná RRTV a "pražská kavárna" v pozadí, ale Brexit je za rohem a napoví více. I když vzácná shoda v souvislostech s pachateli zapálení říšského sněmu v roce 1933 a vraždou britské proevropské političky se nabízí. Tehdy také bílé ponožky zvrátily poměr vyrovnaných volebních preferencí ve svůj prospěch na poslední chvíli. Tak se nechme překvapit. Je to již za 4 dny!

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.