Vích (SPD): Televizní fraška s udělováním slavíků si zahrává na konečný Ortel

29.11.2016 7:31

Pokud TV NOVA takto informuje v neprospěch úspěšné skupiny Ortel, potom se nabízí i otázka jak objektivně a pravdivě nás informuje o dění a situacích v zemích EU, Rusku, Donbasu, Sýrii a Aleppu.

Vích (SPD): Televizní fraška s udělováním slavíků si zahrává na konečný Ortel
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Radovan Vích (SPD)

Po dlouhé době jsem sledoval o víkendu slavnostní předávání Českého slavíka na TV NOVA. Populární hudbu poslouchám okrajově a v podstatě po vyjádření některých "sluníčkových" muzikantů na adresu našeho prezidenta v zinscenované a neuvedené Show Jana Krause, a po komedii okolo Státního svátku 28. října spojenou s neudělením vyznamenání panu Bradymu, o kterém jsem do té doby nikdy neslyšel,  mě naše populární scéna zajímá čím dále méně.

Muzikanti a zpěváci typu Koller, Klus, Dusilová, Anna K. a podobně ve mě totiž evokují dojem, že permanentně "na něčem jedou". Vítězové všech hlavních kategorií (Gott, Bílá a Kabát) v podstatě potvrdili, že se vkus konzervativních posluchačů naší vlasti v zásadě nemění. Překvapením je jistě druhé místo ve dvou hlavních kategoriích zpěváka Tomáše Ortela a kapely Ortel. Protože jsem je nikdy neslyšel a neviděl vystupovat, tak jsem si jejich písničky "vygoogloval" a musím říci, že některé texty byly zajímavé. Sice videoklip "Mešita" je pro mě osobně za hranou, a určitě si jejich CD nekoupím, ale zároveň také musím uznat, že téměř 5 milionů shlédnutí svědčí o jejich velké popularitě mezi posluchači a co by za to někteří "ocenění" dali.

Druhý den uvedla TV NOVA v hlavním sledovacím čase v Televizních novinách dvě po sobě jdoucí reportáže z udělování cen Českého slavíka z předchozího dne a k mému velkému údivu o skupině Ortel a Tomáši Ortelovi, kteří se podle mě stali fakticky vítězi soutěže, nebyla ANI ZMÍNKA. Prostě objektivní a vyvážené zpravodajství.

Zpěvák Radek Banga (Gipsy.cz) vyjádřil své znechucení nad oceněním skupiny Ortel v Českém slavíkovi jednak tím, že odešel ze sálu při předávání ceny (stejně jako nějaký zpěvák Pekař) a také výpovědí na svém blogu, kterou postoval i na sociální síti. V Bangově textu jsou vysvětleny důvody jeho postoje, ale mnoho čtenářů s ním stejný názor nesdílelo. Zpěvák si poněkud popletl symboliku, kde podle něho kdokoliv kdo používá symbol Jolly Roger a Maltézský kříž, je nacista. Tedy všichni příslušníci bývalých legií v Rusku, motorkáři a rockeři jsou fašisté. Podíval jsem se i na texty zpěváka Bangy a musím říci, že přestože jsem poměrně odolná povaha, tak tyto texty jsou v podstatě veřejně nepublikovatelné a nepatří ani do náleven nejnižší cenové skupiny. Tolik k tomuto "umělci".

Ale zpět k televizi. Takže pokud TV NOVA takto informuje v neprospěch úspěšné skupiny Ortel, potom se nabízí i otázka, jak objektivně a pravdivě nás informuje o dění a situacích v zemích EU, Rusku, Donbasu, Sýrii a Aleppu. To, co naše televize (včetně té veřejnoprávní) nabízely ve svých komentářích v souvislostí s nepravdivými a evidentně zmanipulovanými odhady volebních preferencí před nedávnými krajskými volbami, anebo vítězstvím Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách, je také na pováženou. V konečném důsledku se může jednat i o možnou manipulaci s volebními výsledky a ovlivňování výsledků voleb. A tímto by se měla v první řadě zabývat Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a nikoliv pouze okrajovými věcmi a "moratoriem" na vystupování představitelů tzv. "nesystémových" politických stran a jejich představitelů.

Pokud bude takto RRTV pokračovat dále, tak Tomáš Ortel a jeho skupina příští rok opravdu toho zlatého "Českého slavíka" získá. A třeba i ve dvou kategoriích, pokud jim to "mistrův" zdravotní stav dovolí. Takže jen tak dále! Nabízí se i přirovnání, že pravda končí tam, kam dosáhne signál televize. Může to být i konečný Ortel. Doufejme, že jenom pro někoho.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.