Vích (SPD): Útoky Gazdíka na Okamuru se stávají "Starostové" závislými

18.10.2016 15:11

Petr Gazdík, předseda Starostů a nezávislých (STAN) v pondělním Interview ČT24 zaplesal, že krajské volby představují pro českou politiku určitou naději.

Vích (SPD): Útoky Gazdíka na Okamuru se stávají "Starostové" závislými
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Radovan Vích (SPD)

Politiku teď prý mohou změnit lidé, kteří opravdu pracují pro občany, a ne jen nějaké politické marketingové projekty. Následně se pustil do TOP 09, ANO nebo proti Číně. Nezapomněl připomenout, že předseda hnutí SPD Tomio Okamura chtěl bojovat proti korupci, ale pak měl sám značný nepořádek v účetnictví v bývalém Úsvitu.

Pan Gazdík svými výroky pouze mate veřejnost. Nemá absolutně žádné informace o tom, jakým způsobem podnikal, podniká a hospodaří Tomio Okamura a co vše se dělo v hnutí Úsvit před jeho rozpadem, který způsobili pučisté, kteří mj. se zbytkem Úsvitu v koalici s BPI v krajských volbách zcela propadli. Financování Úsvitu těsně před pučem bylo v režii VV a osob v jeho pozadí, kteří ho řídili a řídí ho v podstatě do dnešních dnů. Po spáchaném puči v hnutí Úsvit v lednu 2015 odešel Tomio Okamura s poslanci Ing. Radimem Fialou a Jardou Holíkem z této formace politických amatérů a založili hnutí SPD v podstatě na zelené louce a to bez jakýchkoliv finančních prostředků. Ty zůstaly pučistům z Úsvitu, kteří se díky Tomio Okamurovi a jeho politické práci a angažovanosti dostali na místa do PS PČR, o kterých by se jim před tím ani nesnilo, ale oni chtěli více.

Pan Gazdík a STAN by si měli v první řadě zamést zejména před svým vlastním prahem třeba v otázce církevních restitucí a spoluprací s TOP09. Pokud má on se svými starosty a nezávislými, kteří jsou však zřejmě spíše závislí, mít ambice uspět v nadcházejících volbách do PS PČR, tak by měl mít dostatečný politický cit a předvídavost, aby měli STAN následně na čem stavět. Třeba na spolupráci s SPD v otázce prosazování přímé volby starostů a hejtmanů, kterou paradoxně dříve sami v PS PČR zamítli.

Hnutí SPD má k dnešnímu dni více než 10 tisíc členů, členů-čekatelů a žadatelů o členství a deseti tisíce příznivců. V krajských volbách se SPD v koalici s SPO prosadilo ve většině krajů České republiky a desítky našich kandidátů se prosadily do krajských zastupitelstev. SPD se stalo zároveň šestým nejúspěšnějším politickým subjektem, a je pevně ukotveno na politické scéně po právě skončených krajských volbách. Veškerá extremistická hnutí v krajských volbách zcela propadla a vlastenecké hnutí SPD po pouhých 14ti měsících svého fungování uspělo a to tak, že hodně. To asi spoustě lidem leží v žaludku a panu Gazdíkovi a STAN zřejmě také. Takže je lepší poukazováním smyšlených a nepotvrzených domněnek a dezinformací ze zprofanovaných médií na ostatní, zastínit své vlastní prohřešky a nedostatky.

Pokud v tom budou STAN a pan Gazdík pokračovat i nadále, vytváří si prostor pro triumf AB v následujících volbách, kde bude ANO hledat spojence pro sestavení koalice. Z výše uvedeného vyplývá, kdo by ten koaliční partner z tzv."všichni proti Babišovi" dinosauřích stran být mohl, a kdo by jím naopak být nemohl. Doufám, že si to pan Gazdík a STAN začne velmi rychle uvědomovat, protože zatím si to s ohledem na jeho výroky evidentně neuvědomuje. A to je škoda.

Převzato z profilu.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.