Vích (SPD): Volební program SPD v otázce našeho postavení v EU

08.08.2017 9:14

Přinášíme postupně části volebního programu hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) do nadcházejících klíčových podzimních sněmovních voleb 2017.

Vích (SPD): Volební program SPD v otázce našeho postavení v EU
Foto: Archiv politika
Popisek: Radovan Vích, předseda Regionálního klubu SPD Libereckého kraje

Konec diktátu EU. Odejdeme po anglicku

Česká republika není suverénní zemí. Naše země je podřízena diktátu Evropské unie. Evropská unie určuje jaké zákony v naší zemi budou platit a naše právo je podřízeno právu Evropskému. Nemůžeme samostatně rozhodovat o legálním držení zbraní, výrobě potravin, nebo energie. Už je Evropskou unií rozhodnuto o prosazování volebního práva cizinců, přijetí eura a Evropská unie připravuje přerozdělení imigrantů mezi své členské země. Provádí se plán na multikulturní Evropský super stát, kde Česká republika bude pouze bezvýznamná administrativní jednotka. Nemůžeme se spokojit s budoucností tohoto novodobého protektorátu, kde se v montovnách pracuje za třetinové mzdy pro zahraniční korporace a za podmínek, které by v jejich vlastních zemích nikdy neprošly beztrestně. Česká republika musí znovu začít důsledně prosazovat své ekonomické zájmy. Naše hnutí bude prosazovat následující kroky k obnově suverenity státu. Nejdříve navrhneme Evropské unii jednání o změně podmínek členství v EU. Budeme žádat plnou suverenitu v otázce imigrace, vnitřní a vnější bezpečnosti, potravinové a energetické bezpečnosti, daní a měny. Budeme žádat právo odmítnout legislativní kroky na základě směrnic EU. Pokud do šesti měsíců nedosáhneme požadovaných výsledků, vyhlásíme referendum o vystoupení naší země z Evropské unie. V případě, že občané toto vystoupení podpoří, potom budeme postupovat obdobně jako Velká Británie. Aktivujeme článek 50 Lisabonské smlouvy a zahájíme řízený proces našeho postupného vystoupení. Souběžně povedeme jednání o úpravě vzájemných vztahů s Velkou Británií, Norskem, Švýcarskem a dalšími Evropskými zeměmi, které nejsou členy eurozóny ani EU. Následné vztahy s evropskými zeměmi budeme řídit podle platné smlouvy o Evropské zóně volného obchodu (EFTA), které zaručí volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu podle vzoru např. Švýcarska a Norska. Využijeme izraelské zkušenosti ke kontrole činnosti tzv. politických nevládních organizací, jejich financování a jejich řízení ze zahraničí. 

Ing. Radovan Vích
lídr hnutí SPD v Libereckém kraji

Převzato z profilu.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.