Vilímec (ODS): Podpora kolegů z výboru mě potěšila

15.12.2016 18:06

Výbor pro sociální politiku podpořil návrh poslance Vilímce. Doplatky na bydlení by neměly mířit do problematických míst v obcích.

Vilímec (ODS): Podpora kolegů z výboru mě potěšila
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Vladislav Vilímec

Sněmovní výbor pro sociální politiku dnes přes nesouhlas rezortu práce a sociálních věcí podpořil pozměňovací návrh poslance ODS Vladislava Vilímce k novele zákona o hmotné nouzi. Pokud návrh podpoří i poslanci ve třetím čtení, obce budou mít možnost zabránit vyplácení doplatků do míst, kde se dlouhodobě koncentrují sociálně nežádoucí jevy.

„Podpora kolegů z výboru mě potěšila. Věřím, že tento rozumný návrh chránící obyvatele žijící v blízkosti takových míst, najde podporu napříč politickým spektrem. Obce by díky němu mohly omezit zneužívání sociálních dávek a vytváření sociálních ghett,“ říká Vladislav Vilímec.

Návrh počítá s tím, že pověřené obecní úřady budou moci vydat opatření obecné povahy, jímž se vyhlašuje oblast se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů. Opatření by se vydávalo na základě žádosti příslušné obce v samostatné působnosti. U nových žadatelů by pak nárok na doplatek na bydlení nevznikal. Dosavadní znění zákona považuje Ministerstvo práce a sociálních věcí na základě analýzy rezortu vnitra za protiústavní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi