Vinklátová (SLK): Adventní koncert s křestem pomůže postiženému chlapci

30.11.2019 13:13

Koncert, na němž se představí umělci libereckého Divadla F. X. Šaldy a další hosté, se uskuteční o první letošní adventní neděli 1. prosince od 15 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Raspenavě. Zazní vánoční melodie i skladby starých mistrů; uskuteční se též křest kalendáře s umělkyněmi z libereckého divadla.

Vinklátová (SLK): Adventní koncert s křestem pomůže postiženému chlapci
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

Záštitu nad akcí převzala Květa Vinklátová, radní Libereckého kraje pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch. „Jsem moc ráda, že bude mít koncert slavnostní adventní atmosféru a k tomu ještě pomůže dobré věci. Výtěžek z prodeje kalendáře poslouží rodině, která se potýká s hendikepem svého syna Kubíka,“ uvedla radní.

V programu vystoupí umělci z liberecké divadelní scény v čele se sólistkou opery Věrou Poláchovou Kavanovou, kterou doprovodí Jiří Horčička na klávesy, Peter Tomeš na varhany a trumpetista Pavel Jeníček.

Návštěvníci si vyposlechnou mimo tradičních vánočních písní i skladby Tomase Albinoniho Sonata v A či Ave Maria od Pietra Mascagniho. S výběrem skladem starých mistrů se představí smyčcové kvarteto Divadla F. X. Šaldy Liberec pod vedením Ištvána Matejči. V samostatném bloku programu pak vystoupí děti raspenavské mateřské školy pod vedením Zdeňky Machové a Hany Krúpové.

V průběhu koncertu, v rámci charitativního projektu Autíčko pro Kubíka, pokřtí raspenavský duchovní správce Pavel Andrš spolu s radní Květou Vinklátovou kalendář pro rok 2020, který nafotily zpěvačky a herečky Šaldova divadla. Charitativní akci organizuje spolek Liberecká dobročinnost. Výtěžek z prodeje kalendáře pomůže k nákupu speciálního auta pro hendikepovaného chlapce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.