Vinklátová (SLK): Daňové příjmy půjdou i do cestovního ruchu

28.01.2019 15:05

Z vyšších daňových příjmů letos Liberecký kraj investuje půl milionu korun do monitoringu cestovního ruchu, konkrétně na mapování návštěvnosti Libereckého kraje.

Vinklátová (SLK): Daňové příjmy půjdou i do cestovního ruchu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

„Čím dál tím více se ukazuje potřeba, mít k dispozici údaje o cestovním ruchu,“ říká Květa Vinklátová, radní pro rezort kultury, památkové péče a cestovního ruchu. „Jde zejména o data z ubytovacích zařízení, návštěvnosti jednotlivých turistických cílů, využívání stezek a dalších údajů,“ doplňuje Vinklátová. Potřeba zjišťování dat navíc plyne z Koncepce státní politiky cestovního ruchu stejně jako ze Strategie rozvoje kraje.

Pět set tisíc korun bude použito na zjištění návštěvnosti kraje a jeho turistických oblastí na základě využití zbytkových dat mobilních operátorů. „Kromě ´statických´ dat získáme i přehled o pohybu a rozložení návštěvníků v čase a místě, takže bude jednodušší a lepší, plánovat marketingové kampaně či pozorovat využívání potenciálu cestovního ruchu v kraji,“ udává Eva Hornová, vedoucí oddělení cestovního ruchu Libereckého kraje.

Poskytovatelé mobilních sítí monitorují data na základě připojení mobilního telefonu k vysílačům, na nichž probíhá ověření telefonu. K přihlédnutí k potřebě cestovního ruchu je pak možné zjistit informace také o počtu návštěvníků z jiných zemí, celkovém počtu přenocování, frekvenci návštěv na území ČR a další.

Vedle tohoto měření bude navíc proveden marketingový průzkum na vnímání značky a destinace Liberecký kraj. Již v polovině letošního roku by mohl mít kraj první výsledky o směřování návštěvníků. „Vzhledem k tomu, že v posledních letech žádné takové větší měření provedeno nebylo, jsme velmi zvědavi, jak se poměnilo rozložení a struktura návštěvníků v kraji,“ doplňuje Květa Vinklátová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…