Vinklátová (SLK): Kostel v Horní Řasnici uvítá nové anděly

14.11.2019 20:20

Nové sošky oltářních andělů uvítají v sobotu 16. listopadu od 13 hodin v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Horní Řasnici. Stane se tak v rámci slavnostní Mše za vlast, kterou započnou oslavy 30. výročí sametové revoluce v Horní Řasnici.

Vinklátová (SLK): Kostel v Horní Řasnici uvítá nové anděly
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

Mši, která začne v 11 hodin, bude sloužit P. Šimon Hamza a doprovázet jej bude Chrámový sbor od sv. Antonína Paduánského z Liberce pod vedením Alexandry Dastychové a Chrámový sbor od sv. Bartoloměje z Hrádku nad Nisou s Rolfem Bartoschem.
Na pořízení andělů přispěla novoměstská farnost a Spolek pro obnovu kostela v Horní Řasnici; částku 140 tisíc korun pak věnoval Liberecký kraj. „Z dotačního fondu Libereckého kraje podporujeme mimo jiné také obnovu ohrožených památek v kraji. Jsou to velké stavební obnovy i neméně důležité restaurátorské práce v interiérech. Je pro mě opravdu velmi symbolické, že budou noví andělé v Horní Řasnici umístěni do kostela u příležitosti pro nás všechny tak významného výročí,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Sošky byly vyřezány v loňském roce a opatřeni polychromií v ateliéru akademické malířky a restaurátorky Radany Hamsíkové. Jejími spolupracovníky byli řezbáři a restaurátoři František Kratochvíl a Karel Mahelka. Oltář v řasnickém kostele je tak zase o něco hezčí. „Na jeho obnovu jsme uspořádali již desítky benefičních akcí a i díky štědrosti lidí se může oltář ze 17. století navracet do původní podoby,“ dodala Jana Doubková ze Spolku pro obnovu kostela v Horní Řasnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL