Vinklátová (SLK): Termín na odevzdání nominací Kniha roku Libereckého kraje se blíží

05.02.2019 9:41

Už jen deset dní je možné nominovat regionální knižní tituly do soutěže Knihu roku Libereckého kraje za rok 2018. Cílem soutěže je ocenit autory a nakladatele za mimořádný počin vydaný v příslušném kalendářním roce se vztahem k Libereckému kraji.

Vinklátová (SLK): Termín na odevzdání nominací Kniha roku Libereckého kraje se blíží
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

Přihlásit do soutěže se mohou autoři nebo vydavatelé, jejichž kniha se svým obsahem významně týká Libereckého kraje, jeho občanů a jejich díla, území nebo jeho dílčí části, tradic, příběhů, historie, výrobků apod. A to nejpozději do 15. února 2019.

„V našem kraji tradičně každoročně vychází řada zejména vlastivědných titulů. Knihy vydávají místní nakladatelé, ale také obce a města i jednotlivci. Věřím, že se i letos budou o titul ucházet zajímavé knihy ve všech kategoriích,“ říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zaslané přihlášky následně zhodnotí sedmičlenná odborná komise, v níž zasednou zástupci odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, odborník v oblasti nakladatelské činnosti, knižního obchodu či grafického zpracování knih.

Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově. Ocenění vítězům předá hejtman Libereckého kraje Martin Půta a radní Květa Vinklátová u příležitosti Světového dne knihy a autorských práv 23. dubna v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Podmínky pro přihlášení do soutěže, včetně přihlášky a statutu soutěže najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…