Víška (ANO): Zásadní věci se řešily hned na prvním podzimním hradeckém zastupitelstvu

03.10.2015 21:16

Městem Hradec Králové hýbe mnoho kauz, které jsou řešeny úspěšně. Jednou z nich je černá stavba, kterou vytvořil holandský developer - firma CTP.

Víška (ANO): Zásadní věci se řešily hned na prvním podzimním hradeckém zastupitelstvu
Foto: ANO
Popisek: Václav Víška

Zastupitelstvo Statutárního města Hradec Králové na svém 10. zasedání řešilo jako jeden ze svých jednacích bodů Nesouhlas města s umístěním a povolením staveb areálu CTPark v lokalitě Parlament, Slezské Předměstí.

Klub zastupitelů byl v rámci hlasování jednotný a podpořil vedení města v zamítavém stanovisku. Co všechno tomuto rozhodnutí předcházelo? Předně zahájení stavby bez stavebního povolení, tedy porušení několika zásadních paragrafů stavebního zákona. V další fázi odvolávání se na pokračující investiční akci - v minulosti bylo uděleno stavební povolení jiné firmě, která měla podobný záměr. Firma CTP deklaruje pokračování v investiční akci předchozí firmy, která stavebního povolení nevyužila. Opět zcestné argumenty, neboť změna investora jde ruku v ruce s novým stavebním řízením.

Zastupitelstvo vyslechlo šéfa právního oddělení, který s omluvami žádal o udělení souhlasu se stavbou komunikace, dle jeho slov by šlo o zhodnocení městského majetku za peníze investora.

Investoval by skutečně developer do městského majetku, kdyby mu v těsném sousedství nestál skelet haly - černé stavby? Jak by mohlo město věřit firmě, která porušuje zákony? Všichni zastupitelé zvolení za hnutí ANO (Pavel Marek, Monika Štayrová, Jan Groh, Lukáš Kozubík, Eva Matyášová a Václav Víška) neuvěřili planým slovům.

"Byli jsme svědky toho, že zástupci CTP chtěli zvrátit rozhodnutí zastupitelstva v oblasti rozšíření komunikace. Mluvili o tom, že se jedná o investici, která ze sklady nesouvisí. To je naprosto zcestná myšlenka. Je to firma, která v tomto městě ztratila svůj kredit a je absolutně nedůvěryhodná. V této chvíli fandíme vedení města v tom, aby docílilo odstranění stavby" (parafráze šéfa zastupitelského klubu ANO Václava Víšky - citováno z Hradeckého deníku).

Václav Víška
Předseda zastupitelského klubu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…